У Путіна зріє розкол з найближчим оточенням - Піонтковський

У Путіна зріє розкол з найближчим оточенням - Піонтковський

Укрінформ
У Росії наростає розкол між Володимиром Путіним і правлячою верхівкою, що призведе до зміни російського Президента.

Про це в четвер під час засідання міжнародного круглого столу в Києві заявив старший науковий співробітник Інституту системного аналізу РАН Андрій Піонтковський, передає кореспондент Укрінформу.

«Є інтереси ось цієї правлячої корпорації, злодійської і чекістської корпорації, і є особисті інтереси пана Путіна. І тут при зростанні тиску виникає дуже істотний зазор: це Путін зацікавлений у своїй особистій владі, а його найближче оточення в ньому не зацікавлене. І в якийсь момент воно (оточення. - Ред.) неминуче дійде висновку про те, що Путін шкодить корпорації», - зазначив Піонтковський, підкреслюючи, що російська еліта не зацікавлена в тотальному розриві із Заходом, де відбувається реалізація її активів і стилю життя, а також повній ізоляції Росії та її лідера.

За його словами, коли виникне ситуація розколу особистих інтересів Путіна і правлячої еліти і якимсь чином до влади прийдуть інші люди, то це будуть «не Сахарови і не Мандели, а які-небудь постпутінські Іванови-Сеченови».

Піонтковський також вважає, що «вони будуть вимушені відштовхуватися в своїй політиці від того провалу, до якого призвів Путін, і повністю переглядати свої відносини насамперед із Заходом".

Читайте також: Путін зазнав в Україні вже трьох поразок - російський політолог

Кажучи про стосунки з Україною, експерт висловив думку, що в цей період відразу зникнуть "доведені до відчаю жителі Лугандосії, а з питання Криму нова влада почне якісь серйозні переговори з Україною, і ось тоді-то можна буде говорити про новий етап російсько-українських відносин".

Зараз же між Україною і Росією йде війна, в якій позиції сторін абсолютно непримиренні, підкреслив Піонтковський.

«Москва не може суто військовими засобами, скажімо, далі просунутися, окупувати Україну і прокласти коридор до Криму, тому що це видавить набагато різкіші санкції Заходу і неминуче високі втрати серед російських військовослужбовців», - сказав він.

Експерт додав, що втрати, що вже сталися, серед російських солдатів неприйнятні для російського суспільства, тому так таємно і проводяться поховання російських військовослужбовців.

Піонтковський вважає, що з огляду на все більшу залученість Заходу в конфлікт і його масштаби, "можна констатувати, що Путін приречений. Але поки він залишається при владі, ця війна не припиниться".

Читайте також: Андрій Піонтковський: Такої мерзотної, розгнузданої пропаганди не було і в СРСР

Він також висловив переконання, що  врешті-решт конфлікт закінчиться перемогою України, яка стане органічною частиною європейського світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-