Київенерго: У житлових будинках світло не відключатимуть

Київенерго: У житлових будинках світло не відключатимуть

Укрінформ
Київенерго не планує введення аварійних відключень електроенергії для населення столиці.

Про це на прес-конференції в четвер заявив генеральний директор Київенерго Олександр Фоменко, передає кореспондент Укрінформу.

"У Києві обмежень щодо населення Київенерго не планує. Є ряд відключень, які не впливають на звичайну життєдіяльність міста. Це юридичні особи, не соціально значимі - комерційні підприємства і дрібна промисловість - які технологічно мають можливість зупинятися на дві години протягом доби. Квартири і багатоповерхові будинки в Києві відключатися не будуть", - сказав він.

За словами Фоменка, аварійне відключення промспоживачів - тимчасовий захід, викликаний перебоями з постачанням вугілля на енергогенеруючі підприємства.

"На жаль, сьогодні генеруючі потужності не дозволяють покрити всю потребу в споживаній електричній енергії. Для того, щоб покрити цю потребу - необхідно або піднімати генерацію, що сьогодні через брак вугілля неможливо, або знижувати споживання. Оскільки генерацію підняти неможливо - диспетчери країни (НЕК "Укренерго" - ред.) дають команду на зниження споживання в ті години, коли максимальне навантаження", - пояснив він.

Гендиректор Київенерго при цьому висловив переконання, що вже на початку жовтня графіки відключень стануть не актуальними. "Найближчого тижня ситуація роз'ясниться з точки зору імпорту вугілля. З'являється інформація, що найближчий тиждень-два будуть перші тонни вугілля, які надійдуть в Україну", - підкреслив він.

Нагадаємо, НЕК "Укренерго" застосувала 23 вересня аварійні графіки обмеження подачі електроенергії в Північній (Полтавська, Сумська і Харківська області) і Центральній (Житомирська, Київська, Чернігівська і Черкаська області) енергосистемах у зв'язку з дисбалансом виробництва електроенергії.

24 вересня о 12:00, по команді "Укренерго" з метою забезпечення надійної роботи об'єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії були застосовані графіки аварійних відключень у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-