Китайці хочуть зняти серіал про Україну

Китайці хочуть зняти серіал про Україну

Укрінформ
Шанхайські телевізійники зацікавилися можливістю розповісти китайському глядачеві про Україну "з перших вуст", для чого днями місцева телекінокомпанія "Сінда" підписала в Шанхаї меморандум про взаєморозуміння з українською громадською організацією "Спільно-ТВ" щодо співпраці у виготовленні документального телесеріалу про Україну для китайської аудиторії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в КНР.

"Це дуже цікавий проект, що готувався певний час і є своєрідною "відповіддю" на документальний серіал, який українські телевізійники знімали про Китай минулого року та який було продемонстровано по українському телебаченню", - розповів агентству посол України в КНР Олег Дьомін, який був присутній на підписанні меморандуму.

На його думку, цей проект сприятиме наповненню китайського інформаційного простору відомостями про Україну, до якої в КНР існує традиційний інтерес, останнім часом підігрітий політичними подіями в нашій державі.

Перша серія має вийти до 1 жовтня - Дня заснування КНР, що є символічним, адже в Китаї пам'ятають і цінують допомогу, яку надали українські фахівці у становленні молодої республіки.

Попередньо заплановано зйомки 10 тематичних серій по 30 хвилин кожна: трипільська культура, історія України, наука і техніка, промисловість, сільське господарство, туризм та інше. Сюжети готуватимуться спільно українськими та китайськими авторами з акцентом на тому, щоби показати глядачеві, чим Україна відрізняється від інших країн Європи, продемонструвати її природні, історичні, культурні та туристичні особливості, а також потенціал і надбання промисловості, науки й техніки, сільського господарства, переваги, як партнера в різних сферах для співробітництва з Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-