Гельсінська спілка хоче, аби

Гельсінська спілка хоче, аби "Укрзалізниця" знищила персональні дані пасажирів

Укрінформ
Гельсінська спілка вимагає притягнути до відповідальності "Укрзалізницю" за незаконний збір та збереження персональних даних громадян, а вже накопичені персональні дані - знищити.

Гельсінська спілка вимагає притягнути до відповідальності "Укрзалізницю" за незаконний збір та збереження персональних даних громадян, а вже накопичені персональні дані - знищити.

Про це повідомив програмний директор Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми плануємо звернутися до "Укрзалізниці" для того, щоб вона знищила всі персональні дані, які зберігає. Ми будемо також подавати колективний позов і будемо вимагати, крім вилучення персональної інформації, притягнути до відповідальності і саму "Укрзалізницю"», - сказав Щербатюк.

У свою чергу, член комісії Держслужби з питань захисту персональних даних по перевірці "Укрзалізниці" Володимир Козак підкреслив, що збереження інформації про особу, в тому числі про час і маршрути її поїздок, є грубим порушенням Закону "Про захист персональних даних" та затверджених Кабміном Правил перевезення пасажирів.

«Кожен має право знати, де знаходяться його персональні дані та як вони використовуються. Кожен може вимагати знищення своїх персональних даних, якщо вважає їх обробку незаконною», - зазначив Козак.

Водночас керівник правових проектів Інституту масової інформації Роман Головенко висловив думку, що збереження персональних даних громадян не допомагає боротися зі спекуляціями на залізничних квитках.

«Боротися зі спекуляціями квитків треба не обмеженням якихось процедур продажу, а більшою пропозицією перевезень у межах України. Тут йдеться не лише про залізничні перевезення, а й про авіа- та авто перевезення. Тут питання до Мінінфраструктури» , - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-