Уряд спрямує на створення Алеї Воїнської Слави 10 мільйонів

Укрінформ
На створення Алеї Воїнської Слави у Києві із державного бюджету буде виділено 10 мільйонів гривень.

Про це сказав, відповідаючи на запитання кореспондента УКРІНФОРМу, голова громадського організаційного комітету зі створення Алеї Воїнської Слави, секретар оргкомітету при Кабінеті Міністрів, автор ідеї, гвардії полковник авіації Олег Гук на прес-конференції "Алея Воїнської Слави у Парку Вічної Слави міста Києва. Створення. Початок", що відбулася у вівторок в УКРІНФОРМі.

«За нашими розрахунками, створення Алеї Воїнської Слави у Парку Вічної Слави міста Києва потребуватиме 10 мільйонів гривень. І розпорядженням Кабінету Міністрів «Про деякі питання щодо спорудження Алеї Воїнської Слави у Парку Вічної Слави» ці кошти будуть виділені у 2013-2014 роках», - зазначив Гук.

За його словами, уряд сприяє якнайшвидшій реалізації такої ініціативи громадських воїнських та ветеранських організацій. «Більше того, Микола Азаров запевнив, що жодного політичного тиску чи то побажань щодо присутності тих чи інших бюстів героїв війни на Алеї Слави не буде. Окрім того, він переконаний, що аналогічні алеї мають з'явитися в усіх без винятку регіонах України», - додав Гук.

Він також поінформував, що відкриття Алеї Воїнської Слави приурочене до 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, яку держава відзначатиме у 2015 році. «Однак ми налаштовані зробити все для того, аби відкрити цей унікальний комплекс вже у жовтні 2014 року - з нагоди 70-річчя визволення України від фашистських загарбників», - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-