Президент закликав духовних лідерів долучитися до святкування 1025-річчя хрещення Русі

Укрінформ
Президент України Віктор Янукович закликав керівників церков і релігійних організацій взяти активну участь у святкуванні 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Президент України Віктор Янукович закликав керівників церков і релігійних організацій взяти активну участь у святкуванні 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Про це він сказав під час зустрічі з керівниками церков та релігійних організацій, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

«Упровадження християнства виявилося не лише віросповідним актом, але й державною, політичною і культурною необхідністю. Воно дало Київській державі увійти в коло країн християнської цивілізації, які становили тоді ще нерозділений європейський світ... Тому переконаний, що відзначати 1025-річчя запровадження християнства як державної релігії України-Русі потрібно не лише як свято християн, але й як свято торжества української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, як запоруку успішної демократичної модернізації українського суспільства. Звертаюсь до вас, шановні духовні лідери, з проханням підтримати цю ініціативу», - зазначив Глава держави.

Він наголосив, що ювілей хрещення Київської Русі відзначатиметься на державному рівні. При цьому Президент висловив надію на широку участь керівників церков, релігійних організацій, а також мільйонів вірян по всій Україні. Крім того, очкується чимало гостей з-за кордону.

Глава держави висловив переконання, що центральні та місцеві органи влади нададуть усебічну підтримку релігійним організаціям для проведення ювілейних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-