Сімейні цінності, або чому віряни проти виключення з Конституції поняття

Сімейні цінності, або чому віряни проти виключення з Конституції поняття "шлюб"

Укрінформ
18 лютого о 14.00  відбувся "круглий стіл" на тему: "Звернення вірян до Уряду з вимогою щодо неприпустимості видалення з Конституції України визначення шлюбу. (Зала 2)

Учасники:  члени ініціативної групи - експерти, науковці, громадські та релігійні діячі, зокрема: Михайло Канафоцький - координатор ініціативної групи; о. Василь Білаш - Голова комісії УГКЦ у справах мирян; Геня Самборська - голова ВУБФ «За гідність людини»; Людмила Гридковець - к.пс.н., сімейний психолог; Максим Васін  - виконавчий директор громадської організації «Інституту релігійної свободи»; Володимир Медведєв  - к.м.н., лікар-нейрохірург;  Віктор та Ірина Крижанівські - подружжя.

Ініціативна група вірян Української Греко-Католицької та  Римо-Католицької Церкви в Україні подали колективне звернення - 112239 (сто дванадцять тисяч триста тридцять дев'ять) підписів - до Президента України Петра Порошенка, як гаранта Конституції України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Віряни Греко-Католицької та Римо-Католицької церков виступили зі зверненням до Президента

Ініціативна група вірян Греко-Католицької та Римо-Католицької церков підготувала звернення до Президента щодо внесення змін до Конституції України в частині прав людини.

Про це на круглому столі, що відбувся у четвер в Укрінформі, заявив координатор ініціативної групи вірян Михайло Канафоцький.

«Один із основних пунктів, який ми подаємо у зверненні - це захист традиційних сімейних цінностей. Ми вважаємо, що шлюб - це сімейний союз між чоловіком та жінкою, який грунтується на сімейній згоді. Чому ми підняли це питання, тому що в тих проектах змін, які обговорюються зараз, є бажання виключити пункти, що це (шлюб - ред.) - союз між чоловіком і жінкою. Нібито лібералізують Конституцію», - сказав Канафоцький.

При цьому у зверненні пропонується внести зміни до 27 статті чинної Конституції, якою визначається право на життя. Автори звернення пропонують додати формулювання: "Кожна людина має невід'ємне право на життя від зачаття до природної смерті".

Також у зверненні, яке ініціативна група має намір передати до Адміністрації Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, віряни вимагають не допустити появи таких формулювань, як «сексуальна орієнтація» та «гендерна ідентичність».

Учасники апелюють до того, що в законодавстві різних країн, які входять до Європейського Союзу, існує заборона як одностатевих шлюбів, так і абортів.

"Європейські країни не є однорідними щодо визначення шлюбу, сім'ї, в підходах до практики абортів. В деяких країнах ЄС заборонені одностатеві шлюби", - зазначив виконавчий директор громадської організації "Інститут релігійної свободи" Максим Васін.

Зокрема Васін наголосив на тому, що пропозиції, викладені у зверненні, відображають позицію, яку раніше озвучила Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій.   

Разом зі зверненням ініціативна група передасть до Адміністрації Президента понад 112 тисяч підписів громадян України щодо збереження певних положень у Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-