Чи наблизив Україну до країн Шенгену збір біометричних даних?

Чи наблизив Україну до країн Шенгену збір біометричних даних?

Укрінформ
9 лютого о 12.00 відбувся круглий стіл на тему: “Чи наблизив Україну до країн Шенгену збір біометричних даних?”. (Зала 2)

Організатор: Громадська Організація “Європа без Бар'єрів” за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”.

Учасники:

Ірина Геращенко, голова Комітету з питань Європейської Інтеграції ВРУ,

Ірина Сушко, виконавчий директор, ГО «Європа без Бар'єрів»,

Сергій Гунько, керівник Прес-служби, Державна міграційна служба України,

Всеволод Ченцов, директор департаменту Європейського Союзу МЗС України,

Віктор Тимощук, Центр Політико-правових реформ,

Козаков Сергій, директор Департаменту інформаційного забезпечення та взаємодії з ДМС, ДП "ДОКУМЕНТ",

Дмитро Шульга, директор Європейської програми, Міжнародний фонд «Відродження»,

Катерина Кульчицька, аналітик, ГО «Європа без Бар'єрів»,

Сергій Сидоренко, головний редактор ГО "Європейська Правда".

До участі в заході також були запрошені представники МЗС та ДМС, секретаріату КМУ, профільних

органів виконавчої влади, народні депутати, незалежні експерти та представники ЗМІ.

Під час круглого столу експерти окреслили останні тенденції у практиці видачі закордонних біометричних документів відділеннями ДМС та оприлюднять відповідні рейтинги відділень ДМС, презентують результати соціологічного опитування заявників ДМС, яке було проведено ГО "Європа без Бар'єрів" восени 2015 року в Києві, в рамках проекту "Моніторинг впровадження біометричних технологій у візово-міграційній практиці".

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Близько 80% українців залишилися задоволені процедурою оформлення біометричного закордонного паспорта

Близько 80% клієнтів київських відділень Державної міграційної служби залишилися задоволені процедурою оформлення закордонного біометричного паспорта.

Про це свідчать презентовані в Укрінформі результати опитування, проведеного в межах моніторингу практики оформлення біометричних закордонних паспортів громадської організації "Європа без бар'єрів".

Причому якістю послуг найбільше задоволені відвідувачі Відділу централізованого оформлення документів № 3, а також відділення в Шевченківському, Оболонському та Дніпровському районах Києва.

Для того, аби подати документи на отримання біометричного паспорта, 57% респондентам не потрібно було витрачати більше 10 хвилин. Водночас 23% респондентів стверджують, що їм доводилося чекати більш як півгодини.

Клієнти 9 з 12 районних відділень Києва вказали, що їм необхідно було надавати в обов'язковому порядку непередбачені нормативно-правовими актами додаткові документи, зокрема ідентифікаційний код і копії всіх документів.

Лише у відділі централізованого оформлення документів № 3 і Печерському та Дніпровському районних відділеннях перелік документів відповідав нормам постанови КМУ, що регулює порядок оформлення та видачі паспорта для виїзду за кордон.

Крім того, лише 34% респондентів сплатили за оформлення паспорта протягом 20 робочих днів нормативно встановлену вартість 561,47 грн. 43% респондентів переплатили за послугу від 40 до 140 грн. Це дає підстави припускати, що респондентам не повідомили про те, що вони користуються додатково оплачуваними консультативними послугами ДП "Документ". Решта, 23% респондентів, сплатили додаткову суму від 150 до 600 грн.

Клієнти відділень ДМС у Києві періодично отримували свої закордонні біометричні паспорти із запізненням на термін від 2 до 15 робочих днів, причому в Святошинському та Голосіївському районах це явище набуло систематичного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-