Голови райдержадміністрацій зажадали від Кличка відмовитись від суміщення посад – мер відповів

Голови райдержадміністрацій зажадали від Кличка відмовитись від суміщення посад – мер відповів

Укрінформ
Віталій Кличко відреагував на відео голів райдержадміністрацій, де вони зажадали від мера відмовитись від суміщення посад міського голови і голови КМДА.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Подивився відео, записане головами районів столиці. З якими, до речі, сьогодні зранку обговорювали результати перевірки й недоліки з облаштуванні укриттів, які мають усунути в районах. На це РДА отримали загалом за минулий і цей рік 1,2 млрд гривень і були відповідальними за їх облаштування. Ваша «дружна команда» навіть за це не готова відповісти. Про що ви ще там говорите? Про повноваження? Так, з 2014 жодного з них вас не позбавили, а у 2015-му навіть додали”, - зазначив Кличко.

Він підкреслив, що тільки 10% з виділених на укриття коштів було освоєно.

“То ви будете брати на себе відповідальність за місто?! Князівства створювати? Показово, що декламатором слабо полумʼяного спічу виступив пан Ратніков (голова Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації - ред.)”, - написав мер.

Кличко зауважив, що щодо відсторонення Ратнікова на час розслідування звернувся до Президента після трагедії в Деснянському районі 1 червня.

“Коли я тоді зранку спілкувався з людьми, які були, зрозуміло, на емоціях після страшної трагедії, голова району ховався за деревами, а потім тихенько накивав пʼятами”, - зауважив він.

Столичний мер додав, що закони, Конституція, обʼєднання зусиль у війні, яка руйнує Україну, не є важливими для тих, хто писав цей текст главам районів і хто намагається розбалансувати вщент владу в столиці, знищити самоврядування і створити хаос у Києві.

Читайте також: Кличко перевірив укриття у Голосіївському районі столиці

“Не сійте вітер в серці країни! Не робіть відвертої політичної дурні. Суспільство все бачить і розуміє”, - додав Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, Київський міський голова Віталій Кличко зранку провів нараду з головами районів столиці щодо стану укриттів у Києві.

Уночі 1 червня російські війська вкотре атакували Київ ракетами. Ворог випустив у напрямку столиці 10 "Іскандерів". Усі знищила протиповітряна оборона.

Унаслідок ракетного удару постраждали 19 людей, троє з них загинули, зокрема 9-річна дівчинка.

Житель Деснянського району, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів Суспільному, що люди прибігли вночі до укриття в поліклініці, але їм не ніхто не відчинив.

1 червня у Києві були затримані троє посадовців райдержадміністрації та охоронець медзакладу. Їм оголосили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-