Білий дім підтвердив: лідери США й Данії обговорюють підготовку українських пілотів на F-16

Білий дім підтвердив: лідери США й Данії обговорюють підготовку українських пілотів на F-16

Укрінформ
Президент США Джо Байден під час зустрічі з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен в понеділок говоритиме про спільну підтримку українців, в тому числі створення консорціуму F-16, який забезпечить розгортання цих літаків в Україні.

Про це заявив під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, вони розглянуть наші рекомендації – союзників та близьких партнерів НАТО – щодо зміцнення трансатлантичної безпеки й підтримки економічного процвітання. Вони також, безумовно, обговорять нашу непохитну підтримку України в умовах жорстокої агресії РФ»,- зазначив Кірбі.

У цьому контексті він уточнив, що очікується обговорення подальших кроків зі створення консорціуму F-16, щоби в якості початкових зусиль забезпечити навчання українських пілотів.

Крім того, за словами представника Білого дому, лідери скоординують позиції з інших питань, зокрема щодо енергетичної безпеки, зміни клімату та відповіді на інші глобальні виклики.

Читайте також: Моравецький: Визначений графік підготовки українських пілотів на F-16

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня президент США Джо Байден приймає в Білому домі прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен. У четвер, 8 червня, очікується візит до Вашингтона глави уряду Великої Британії Ріші Сунака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-