Війська РФ безуспішно вели наступальні дії на чотирьох напрямках

Війська РФ безуспішно вели наступальні дії на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські загарбники впродовж доби вели безуспішні наступальні дії на Линанському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. У районі Мар’їнки Сили оборони відбили усі 8 атак противника.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу.

«Протягом доби противник завдав ракетного та 19 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На превеликий жаль, окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Республіка Білорусь продовжує підтримувати російську збройну агресію - на її полігонах триває підготовка підрозділів противника.

Читайте також: Сили оборони просунулися вперед у напрямку Оріхово-Василівки й Іванівського — Маляр

Також повідомляється, що на Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом доби ворог завдав авіаційних ударів в районах Огірцеве та Гатище Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Середина-Буда, Баранівка, Бунякине, Волфине, Кіндратівка, Велика Писарівка, Шевченкове, Олександрівка Сумської області, а також Басове, Сотницький Козачок, Гур'їв Козачок, Уди, Ветеринарне, Висока Яруга, Глибоке, Лук'янці, Стариця, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Миколаївка, Нестерне, Бударки, Зарубинка, Шев'яківка, Одрадне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку протягом доби артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Кутьківка, Дворічна, Западне, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Невське Луганської та Спірне Донецької областей. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

Читайте також: На Бахмутському напрямку Сили оборони рухаються вперед – Сирський

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Іванівського, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Торецьк та Біла Гора Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.

Крім того, на Авдіївському напрямку противник здійснив невдалу спробу наступу поблизу Невельського. Завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Первомайське, Карлівка, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі 8 атак противника в районі міста Мар’їнка, в той же час ворог завдав авіаційних ударів в межах населеного пункту. Артилерійських обстрілів зазнали Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Великої Новосілки. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Времівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару по Бериславу Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Бурлацьке, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль, Темирівка Донецької області; Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Преображенка, Новоандріївка, Щербаки, Степове та Кам'янське Запорізької області; Козацьке, Микільське, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Читайте також: Росіяни зазнали втрат на Лимано-Куп’янському та Бахмутському напрямках - Череватий

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 червня 2023 року ліквідували близько 210 тисяч 350 російських загарбників, при цьому за минулу добу - ще 410 осіб. Також знищено 3848 ворожих танків (+11), бойових броньованих машин – 7523 (+11), артилерійських систем – 3567 (+12), РСЗВ – 584 (+1), засобів ППО – 349 (+5), літаків – 313 (+0), гелікоптерів – 298 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3189 (+14), крилатих ракет – 1136 (+4), кораблів / катерів – 18 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 6312 (+7), спеціальної техніки – 484 (+5).

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-