Памʼяті чемпіона України з боксу Олександра Онищенка

Памʼяті чемпіона України з боксу Олександра Онищенка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він загинув в останньому бою під Бахмутом, стримуючи російську навалу

Олександр Онищенко був чемпіоном України серед юнаків та юніорів з боксу, майстром спорту і представляв боксерську федерацію Сумської області. 

Фото: Мінмолодьспорту

30-річний атлет тренувався під керівництвом Дмитра Дуброва. Упродовж боксерської карʼєри Олександр ставав переможцем "Кубка Карпат", "Кубка Кужельного" і "Кубка Арсьонова".

"Це був один із кращих моїх учнів. Він мені був як син. З дев’яти років він у мене був. Ми пройшли дуже складний шлях боксу, досягнув він досить-таки багато. Був одним із кращих боксерів Сумщини, дворазовим чемпіоном України серед юнаків", - саме так описав чоловіка його тренер в коментарі для Суспільного.

З початком повномасштабного вторгнення росіян на територію України Олександр пішов захищати свою землю добровольцем. Оборону разом із побратимами тримав на сході країни, останні місяці - на Бахмутському напрямку. За військовою спеціальністю він був навідником десантно-штурмових військ. Сміливість була притаманна йому і у цивільному житті.

Фото: ФБУ

"Дуже порядна, дружня сім’я. Виростили такого бійця. Жаль. Займався спортом, боксом, захищав кольори спортивного клубу "Фрунзенець", "Республіку" міста, був у Донецьку, в Луганську, в Харкові. Дуже порядний, сміливий хлопець. Жаль, що такі сини ідуть з життя молодими", - охарактеризував Олександра його знайомий Юрій Панченко.

Фото: Суспільне

Свій останній бій український захисник прийняв 15 травня в Донецькій області. Під час виконання бойового завдання Олександр отримав поранення, несумісні з життям.

"Добрий, веселий, завжди заходив до нас на роботу, посміхався. Завжди було – і засміється, і розкаже", - згадала знайома родини Людмила Ємельяненко. Саме таким його запамʼятають рідні та знайомі.

Фото: Суспільне

Поховали Героя 24-го травня на Алеї Слави Баранівського кладовища в Сумах.

Вічна шана і слава!

Перше фото: ФБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-