Кількість жертв землетрусу у Туреччині та Сирії зросла до 2730

Кількість жертв землетрусу у Туреччині та Сирії зросла до 2730

Відео
Укрінформ
Кількість смертельних жертв землетрусу з епіцентром на південному сході Туреччини зросла до 2730 людей, поранених вже майже 14,5 тисяч.

Останні дані по Туреччині озвучив керівник департаменту з питань землетрусів та зменшення ризиків AFAD Орхан Татар, повідомляє власкор Укрінформу.

“Станом на зараз кількість загиблих наших громадян становить 1762 людини, кількість поранених – 12 тисяч 68 осіб, кількість зруйнованих будівель – 5 тисяч 606”, - повідомив Орхан Татар.

Загалом з-під завалів врятовано 6 тисяч 445 людей. 

Читайте також: Землетруси в Туреччині та Сирії зруйнували щонайменше дві пам’ятки ЮНЕСКО

Кількість особового складу рятувальних підрозділів, направленого в регіон, зросла до 10176 рятувальників, а також 10409 волонтерів AFAD та команд підтримки, вже організовано повітряний міст для доставки персоналу та всього необхідного в зону лиха, яким 18 літаків здійснили 80 вильотів. На постійній основі в зоні землетрусу працює 7 вертольотів. 

Як повідомляє Al Jazeera, за даними уряду та рятувальних груп, кількість жертв землетрусу в Сирії зросла до 968 людей. За даними міністерства охорони здоров'я, щонайменше 538 людей і 1353 отримали поранення на контрольованих урядом територіях, включаючи провінції Алеппо, Хама, Латакія і Тартус. У контрольованих повстанцями районах на північному заході щонайменше 430 людей загинули і понад 1050 отримали поранення. Про це заявила рятувальна група “Білі шоломи”, попереджаючи, що кількість жертв може зростати.

Нагадаємо: сьогодні на південному сході Туреччини сталося два землетруси: о 04.17 в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш стався землетрус магнітудою 7,7 та о 13:24 в районі Ельбістан тієї ж провінції стався ще один землетрус магнітудою 7,6 бали за шкалою Ріхтера.

Влада Туреччини оголосила тижневу жалобу за жертвами землетрусів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-