Глава МЗС назвав три пріоритети України на Мюнхенській безпековій конференції

Глава МЗС назвав три пріоритети України на Мюнхенській безпековій конференції

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав три пріоритетні теми, які Україна цьогоріч просуватиме на Мюнхенській безпековій конференції: постачання далекобійних ракет і бойових літаків для України, членство нашої держави в НАТО та майбутнє росії. 

Про це він повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ із посиланням на МЗС України

“Ця Мюнхенська безпекова конференція буде дуже важливою. На ній зберуться ключові фігури в питаннях євроатлантичної безпеки. В центрі уваги будуть теми, які безпосередньо дотичні до безпеки України, Європи та світу загалом”, - заявив він.

Читайте також: Кулеба чекає на візит глави МЗС Ізраїлю для «відвертої розмови»

Кулеба нагадав, що рік тому саме на Мюнхенській безпековій конференції Президент України Володимир Зеленський виступив із програмною промовою, в якій, зокрема, закликав надати Україні зброю.

“Цьогоріч ми будемо просувати на Мюнхенській безпековій конференції пріоритетні для України теми. Ключова - це постачання далекобійних ракет і відкриття постачання бойових літаків, оскільки саме літаки є останнім типом зброї, який потрібно розблокувати, всі інші позиції ми за минулий рік відкрили  командними зусиллями. Будемо також говорити про членство України в НАТО і взагалі про майбутнє росії”, - заявив міністр.

Як повідомлялося, Мюнхенська безпекова конференція (MSC) відбудеться з 17 по 19 лютого 2023 року, і однією з головних її тем буде аналіз ситуації через рік після початку повномасштабної російської агресії проти України.

Читайте також: Україні потрібні сильні гарантії безпеки при укладанні угоди з рф - глава Мюнхенської конференції

На конференції в лютому 2022 року виступав Президент України Володимир Зеленський, який намагався донести світовим лідерам загрозу з боку росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-