Кулеба чекає на візит глави МЗС Ізраїлю для «відвертої розмови»

Кулеба чекає на візит глави МЗС Ізраїлю для «відвертої розмови»

Укрінформ
Київ чекає на візит міністра закордонних справ Держави Ізраїль Елі Коена для відвертої розмови в безпечному середовищі щодо подальшого розвитку співробітництва.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ми чекаємо на візит мого колеги – міністра закордонних справ Ізраїлю, – який на моє запрошення прибуде до Києва, і вже тут матимемо відверту розмову за зачиненими дверима, у безпечному середовищі щодо того, як далі розвиватиметься співробітництво між нашими країнами», - сказав глава української дипломатії.

Читайте також: Резніков підтвердив, що Ізраїль пообіцяв передати Україні технології оповіщення про ракети і дрони

Кулеба додав, що пропозиція України ізраїльським колегам дуже проста, і переговори тривають. Крім того, він відзначив, що для Ізраїлю немає жодних конкретних вимог, натомість є списки потрібної Україні зброї, які були заточені під кожну країну, виходячи з можливостей, наявності в неї того чи іншого виду озброєння, а також що ці списки були передані як Ізраїлю, так й іншим країнам.

«У нас рівноправні з Ізраїлем відносини, ми готові відкрити діалог з новим урядом Ізраїлю без передумов», - підкреслив міністр.

Читайте також: Нетаньягу заявив Макрону, що Ізраїль готовий надати Україні «військові речі» - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ України та Ізраїлю Дмитро Кулеба та Елі Коен під час першої розмови 19 січня обговорювали співпрацю в рамках міжнародних організацій та плани посилити допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-