Укртрансгаз вивчає можливість зберігання водню в українських підземних сховищах

Укртрансгаз вивчає можливість зберігання водню в українських підземних сховищах

Укрінформ
АТ «Укртрансгаз» розглядає можливість зберігання водню та водневих сумішей в українських підземних газосховищах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АТ «Укртрансгаз» у Фейсбуці.

“Укртрансгаз як Оператор газосховищ України вивчає можливість зберігання водню та водневих сумішей у наших газосховищах. Ми потенційно можемо бути центральним елементом для створення кластерів, які обʼєднають виробників та споживачів відновлюваних газів в Україні”, - відзначив очільник Укртрансгазу - Оператора газосховищ України Роман Малютін.

Зазначається, що днями у Києві відбулося підписання стратегічного меморандуму між Україною та Європейським Союзом у галузі відновлюваних газів, водню та біометану. Мета документу - поглибити співпрацю України та ЄС у над розвитком відновлюваної енергетики (зокрема екологічно чистих газів) та подальшим втіленням “зеленого” енергетичного переходу.

"Для нашої країни це ще й можливість перейти до використання якісно нових, чистих відновлюваних джерел енергії тим самим зміцнити енергетичну безпеку та незалежність України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Укртрансгаз оновлює мережу підземних сховищ

У компанії додали, що мережа українських підземних газосховищ може відіграти у цьому процесі стратегічну роль, зокрема як ключова складова у ланцюзі постачання такої енергії від виробників до кінцевих споживачів.

Як повідомлялося, АТ «Укртрансгаз» продовжує капітальні ремонти свердловин на одній із підземок, що бере участь у проходженні опалювальних сезонів у центральній Україні, зокрема до кінця 2023 року компанія планує провести такі роботи ще на трьох свердловинах цього ПСГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-