Широкомасштабного наступу росіян не буде, його слід очікувати на конкретних напрямках — Резніков

Широкомасштабного наступу росіян не буде, його слід очікувати на конкретних напрямках — Резніков

Укрінформ
російські війська готують наступ найближчим часом, однак широкомасштабного штурму не буде. Йдеться про концентровані удари на конкретних напрямках.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю “Українській правді”.

“Вони точно не виконали своїх планів, обіцяних у своїй адженді так званої "спеціальної воєнної операції". Тому по обстановці, яку спостерігає наша розвідка, найбільша концентрація військ сьогодні на сході. Тактику одночасного захоплення України росіяни спробували в лютому минулого року. Вона не спрацювала. Тобто ресурс був розпорошений, вони втратили багато елітних підрозділів. Зараз у них нова тактика – це концентровані, повзучі спроби, по чуть-чуть, по десять метрів, захоплювати, відтісняти, віджимати”, - зазначив Резніков.

Він додав, що ризику наступу росії з різних напрямків наразі немає. Міністр вважає, що наступ ворога слід очікувати на конкретних напрямках. За його словами, найбільш серйозні ворожі угрупування нині знаходяться на сході та півдні. “Зараз вони концентруються для того, щоб піти іншою тактикою. Вони працюють штурмовими загонами в напрямку Бахмута. І системно сунуть туди вже 5 місяців, втрачаючи купу людей, техніки. Якщо ми говоримо, що спроби наступу можуть десь бути, то наша розвідка, Генеральний штаб, наші партнери говорять, що це може бути схід і південь”, - сказав Резніков.

Він виключив можливість просування росіян з боку Херсона і вважає більш ймовірним наступ на Запорізькому напрямку.

Читайте також: Ворог не полишає намірів захопити південь України - Гуменюк

“У них мрія – розширити сухопутний коридор на Крим, щоб продовжити постачання. Тому, звісно, ключові ризики: схід, південь, і після того вже – північ. Це ризики, які є. Їх треба оцінювати, спокійно, але без паніки. Я не хочу, щоб суспільство думало, що "все", ні. Війна жорстока, кривава і дуже небезпечна ще. І нам треба відстояти нашу незалежність, зберегти себе як країну, як націю і звільнити нашу територію, а потім займатись вже відновленням країни. Але зараз нам треба бути зібраними й сфокусованими. Немає панічних підстав тікати з міст. Єдина небезпека залишається – це ракетні й дронові удари. Але наша система ППО теж стає потужнішою і більш майстерною”, - наголосив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявляв, що навесні та влітку 2023 року росія планує мобілізувати до війська від 300 до 500 тисяч людей для забезпечення наступальних операцій на сході та півдні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-