Агенція ООН у справах біженців передала для ВПО Львівщини теплі речі та термоковдри

Агенція ООН у справах біженців передала для ВПО Львівщини теплі речі та термоковдри

Фото
Укрінформ
Агенція ООН у справах біженців передала волонтерам медико-психологічної допомоги теплі речі для ВПО. Їх люди будуть отримувати після прибуття на Головний залізничний вокзал Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Щоб допомогти людям залишатися в теплі Агенція ООН у справах біженців та партнери передали волонтерам медико-психологічної допомоги теплі речі для ВПО. Йдеться про 50 комплектів термоковдр, 400 светрів та 342 пари зимового взуття», - йдеться у повідомленні.

З перших днів повномасштабної війни Львівський залізничний вокзал став прихистком для сотень тисяч людей. Саме для їхньої підтримки на вокзалі запрацювала медико-психологічна допомога. Відтоді волонтери щодня зустрічають евакуаційні потяги, якими прибувають люди з різних регіонів України.

Зазначається, що Агенція ООН у справах біженців однією з перших відгукнулась допомагати внутрішньо переміщеним українцям. Ще на початку березня начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з представницею Агенції Кароліною Ліндхольм Біллінг. Тоді ж сторони домовились про співпрацю, яка досі триває.

Сама організація надає різні види допомоги переселенцям. Разом з партнерами вони контролюють ситуацію безпосередньо на місці та відстежують порушення прав людини й загрози, з якими стикаються ВПО.

Читайте також: У Коломиї відкриють офіс ООН, що допомагатиме переселенцям

Як повідомляв Укрінформ, кількість українців, які виїхали до країн Європи після початку повномасштабного вторгнення росії, сягає 7 915 287 осіб. Загалом від 24 лютого з України до європейських країн виїхали понад 17 мільйонів осіб, повернулися в Україну наразі понад 9,1 мільйона людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-