Військовий ЗСУ передавав ворогу дані про стратегічно важливу ділянку фронту

Військовий ЗСУ передавав ворогу дані про стратегічно важливу ділянку фронту

Укрінформ
Контррозвідка викрила посадовця однієї з військових частин Збройних сил України в передачі ворогу даних про плани бойових операцій Сил оборони на стратегічно важливій ділянці фронту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що завдяки оперативному реагуванню СБУ командуванню українських військ вдалося своєчасно скоригувати свої управлінські рішення для успішного виконання бойових завдань.

За даними слідства, російська спецслужба завербувала агента після початку повномасштабного вторгнення. За вказівкою загарбників він приховано збирав інформацію про переміщення українських військ та їхнє поповнення технікою і боєприпасами. Також зловмисник «зливав» своїм російським кураторам аналітичні зведення щодо ситуації на фронті.

У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали чоловіка на спробі чергової передачі загарбникам секретних даних. Цього разу він намагався сповістити ворога про оперативну обстановку на одному з напрямків бойових дій.

Читайте також: В Одесі викрили агента фсб, який з 2020 року збирав розвіддані про українські війська

Під час обшуків за місцями перебування затриманого виявлені засоби зв’язку та комп’ютерна техніка, яку він використовував для комунікації із загарбниками.

На підставі зібраних доказів фігуранту оголошена підозра за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що затриманий повністю визнав свою вину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як додали в Офісі генерального прокурора, підозрюваний, серед іншого, збирав таємні відомості Сил оборони щодо підготовки стратегічних й оперативно-тактичних рішень, детальних напрямків наступальної операції, результатів розвідки тощо.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляв Укрінформ, раніше контррозвідка СБУ викрила ще двох російських агентів у Херсоні. Встановлено, що під час захоплення міста росіянами зловмисники «зливали» їм конспіративні бази Сил спецоперацій.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-