росіяни завдали шкоди українському довкіллю на ₴1,9 трильйона

росіяни завдали шкоди українському довкіллю на ₴1,9 трильйона

Укрінформ
Державна екологічна інспекція з початку повномасштабної війни зафіксувала понад 2,3 тис. випадків шкоди довкіллю на суму близько 1,9 трлн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник начальника управління екологічного контролю та методології Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Ставнійчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Держекоінспекція зафіксувала уже більше 2303 випадки шкоди, завданої довкіллю. На сьогодні, розрахунки ведуться за чотирма напрямками. Зокрема, сума збитків через забруднення та засмічення земель складає понад 845 млрд грн, атмосферного повітря - 998 млрд грн, водних об’єктів - 56 млрд грн. Загальна сума збитків - близько 1,9 трлн грн», - зазначив він.

Читайте також: ПАРЄ ухвалила резолюцію, що запроваджує поняття екоциду

Ставнійчук додав, що ретельний аналіз наслідків військового вторгнення на природні території України буде можливий лише після закінчення війни та завершення робіт із розмінування.

Як повідомлялось, війна загрожує не лише навколишньому середовищу України, а вже спричинила низку проблем для довкілля в Європі та в перспективі загрожує ще більшими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-