ЄС мобілізує надзвичайну допомогу для Туреччини після землетрусу

ЄС мобілізує надзвичайну допомогу для Туреччини після землетрусу

Заява
Укрінформ
Європейський Союз оголосив про мобілізацію надзвичайної допомоги для Туреччини після руйнівного землетрусу магнітудою 7,8.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві високого представника ЄС Жозепа Борреля та єврокомісара із кризового менеджменту Янеза Ленарчича, оприлюдненій на сайті Європейської комісії.

«Цей потужний землетрус є одним із сильніших у цьому регіоні за більш ніж 100 років… І у відповідь Європейський Союз мобілізував рятувальні та пошукові команди, після запиту Туреччини щодо активації Механізму цивільного захисту ЄС», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: До Туреччини вирушить нідерландська пошуково-рятувальна група

Зазначається, що команди рятувальників були швидко мобілізовані з Болгарії, Хорватії, Чеської Республіки, Франції, Греції, Угорщини, Мальти, Нідерландів, Польщі, Румунії, - для надання негайної допомоги на місці події. Допомогу для Туреччини запропонували також Іспанія і Словаччина. Координаційній центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації підтримує прямий контакт з органами влади Туреччини для координації подальшої допомоги, яка може бути необхідною.

Водночас була задіяна європейська супутникова система Copernicus для надзвичайного картографічного супроводження рятувальних робіт в уражених землетрусом регіонах.

Читайте також: МЗС про землетрус у Туреччині: даних про загибель українців немає, 24 - не виходять на зв’язок

«ЄС готовий підтримати постраждалих у Сирії, де також, за повідомленнями, є жертви, за допомогою програм гуманітарної допомоги… Наші думки з тими, хто втратив близьких, та з мужніми рятувальниками, які працюють для порятунку життів», - йдеться у спільній заяві.

Як повідомлялося, землетрус магнітудою 7,8 стався на південному сході Туреччини і в Сирії вранці 6 лютого. Вже відомо про загибель 1,5 тисячі людей в обох країнах, понад 7 тисяч постраждали.

Вдень 6 лютого стався ще один землетрус магнітудою 7,7.

Читайте також: НАТО мобілізує підтримку для Туреччини — Столтенберг

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття Реджепу Таїпу Ердогану та турецькому народу через землетрус на південному сході країни. Україна пропонує турецькій стороні будь-яку допомогу у подоланні катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-