Суд арештував 170 вагонів російських і білоруських міндобрив на 100 мільйонів

Суд арештував 170 вагонів російських і білоруських міндобрив на 100 мільйонів

Фото
Укрінформ
Суд наклав арешт на оптову партію мінеральних добрив російського й білоруського виробництв, загальна вартість якої становить майже 100 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпека України.

Продукція була виявлена у 170 вагонах, які перебували в Миколаєві на території морського спеціалізованого порту, що входить до бізнес-структури підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа. Загальний об’єм вилученого майна становить 11,8 тисяч тонн.

Встановлено, що залізничні контейнери з міндобривами прибули в Україну ще до початку повномасштабного вторгнення російської федерації та перебували в режимі «транзит». Вантаж належав двом іноземним компаніям – «Уралкалий» і «Беларуськалий».

Читайте також: БЕБ арештувало логістичний центр вартістю ₴700 мільйонів, який належить росіянам

За даними СБУ, у подальшому власники товару планували переправити його до третіх країн для продажу й одержання мільйонних прибутків, частина з яких у вигляді податків пішла б на фінансування війни проти України.

Правоохоронці ініціювали передачу вилученого майна в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Читайте також: БЕБ арештувало на Одещині десятки аптек відомої мережі, які належали росіянам

Кримінальне провадження відкрите за ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) Кримінального кодексу України. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Україні арештували 32 млн грн найбільшого виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію, власником якого є підсанкційний російський олігарх.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-