Ворог не полишає намірів захопити південь України - Гуменюк

Ворог не полишає намірів захопити південь України - Гуменюк

Укрінформ
Південь України, як і раніше, залишається серед пріоритетів ворога, тому тут були зосереджені великі сили росіян ще до початку наступальної операції на сході України. Поки не деокуповане лівобережжя Херсонщини, ворог має можливості підтягувати сили.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” повідомила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, коментуючи інформацію щодо можливого наступу зс рф упродовж найближчих 10 діб.

“Критичної зміни (у поведінці російських військ на півдні — ред.) не відбувається, але ми пам'ятаємо, що знаходимось в умовах гібридної війни і будь-які інформаційні повідомлення, особливо такі, які мають певний резонанс в суспільстві, - це теж може бути певною зброєю. Тому, усвідомлюючи, що дійсно основні зусилля ворога цілком імовірно будуть скоординовані, спрямовані і зосереджені на застосовуванні саме на східному напрямку, ми розуміємо, що південь не полишає ворог, він залишається також в пріоритеті ворога і досить потужні сили ще до цього наступу накопичені на нашому напрямку. Ми бачимо, що продовжується і розвідка, і аеророзвідка (ворога — ред.), і в тому числі з використання човнів, які вони "повідтискали" у населення. Вони продовжують потроху диверсійними групами промацувати нашу оборону в бік Дніпра на островах і намагаються там облаштувати свої спостережні пости”, - повідомила Гуменюк.

Вона також поінформувала, що Сили оборони України упродовж ночі знищили 2 катери ворога та 2 ДРГ.

Відповідаючи на питання щодо активізації ворожої розвідки упродовж останніх днів, Гуменюк зазначила, що сили природи знаходяться на боці України, адже потужний шторм у 5-6 балів та сильний поривчастий вітер не дозволяють ворогу застосовувати ДРГ.

Читайте також: Повзуча мобілізація у рф триває увесь час – Денисенко

Стосовно ситуації на Кінбурнській косі Гуменюк повідомила, що Сили оборони вже зруйнували укріплення, які будував ворог.

“Перед цим була потужна вогнева робота, яка забезпечила руйнування тих плацдармів, які ворог собі облаштував для нанесення вогневих уражень. Виходячи з особливостей географії Кінбурнської коси, розуміння ландшафту, що він піщаний, дуже складно там облаштувати якийсь майданчик, щоб вести звідти вогонь. Тому те, що ворог там облаштував, ми вже поруйнували і за цю ніч знов зруйновано 2 опорних пункти, з яких вони намагались обстрілювати Очаківський напрямок. Але розуміємо, що суходільний коридор дає їм змогу ще раз підтягнути туди зусилля. Ми контролюємо цей процес, і як тільки вони знов почнуть його запроваджувати, знову відкриємо вогонь. Роботу ведемо, але поки не деокуповане Лівобережжя, вона ускладнена тим, що ворог має можливості підтягувати сили”, - додала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що навесні та влітку 2023 року росія планує мобілізувати до війська від 300 до 500 тисяч осіб для забезпечення наступальних операцій на сході та півдні України. Наступ рф може бути у Донецькій та Луганській областях, а також на Запоріжжі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-