Звіт та цілі ГО «Спільноти Самодопомоги»

Звіт та цілі ГО «Спільноти Самодопомоги»

Укрінформ
16 лютого, 15:30 - пресконференція на тему: «10 місяців досягнень, кризових інтервенцій та побудови мережі міжнародної довіри: звіт та цілі ГО «Спільноти Самодопомоги».

Організатори: ГО «Спільноти Самодопомоги».

Спікери: Віталій Харечко - голова правління ГО «Спільноти Самодопомоги», модератор; Марта Пивоваренко - експерт із забезпечення якості послуг MHPSS в ГО «Спільноти Самодопомоги», фахівець із психічного здоров’я, національний тренер та супервізор mhGAP-HIG від ВООЗ; Майкл Радіган - PhD, керівник комунікаційного відділу ГО «Спільноти Самодопомоги»; Лорейн-Орися Міщук - O.T. Reg. (MB), генеральна директорка та керуюча лікарка медичного закладу «Maximize Human Capabilities» (Manitoba, Canada), представниця ГО «Спільноти Самодопомоги»в Канаді; Катя Кольцьо - PhD, Професор Веслеєнського університету (Конектикут, США) на кафедрах танцю, екології та Олбріттонського центру вивчення суспільного життя, представниця ГО “Спільноти Самодопомоги” в США.

Теми до обговорення: 

  • Робота  ГО «Спільноти Самодопомоги» в Україні: допомога госпіталям, захисникам/захисницям та  ВПО.
  • Ефективність проєктів ГО «Спільноти Самодопомоги».
  • Пріоритетні ініціативи на 2023 рік.
  • Роль громадських організацій в наданні допомоги госпіталям та військовим медикам. 
  • Виклики, з якими зіткнулися громадські організації.  Рішення,  які допомогли впровадити більше 20 проєктів. 

Довідково. Громадська організація «Спільноти Самодопомоги» була офіційно зареєстрована 31 січня 2022 року для підтримки українських лікарень, захисників/захисниць. Напрямки  роботи організації:

  1. Надання медичної та гуманітарної підтримки госпіталям та захисникам/захисницям України.
  2. Боротьба в інформаційній війні проти російської дезінформації за допомогою інформаційних бюлетенів, усних історій тощо.
  3. Надання психологам та провайдерам психосоціальної допомоги, необхідного навчання, а також інструментів. Робота над застосунком Vitality "Відновлення".

Громадська організація «Спільноти Самодопомоги» була заснована як аналогічний проєкт за підтримки Посольства США в Україні.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення. 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Організація «Спільноти Самодопомоги» зібрала більше 2,8 млн грн

Громадська організація «Спільноти Самодопомоги» зібрала більше 2,8 млн грн для підтримки українських лікарень, захисників та захисниць.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив голова правління ГО «Спільноти Самодопомоги» Віталій Харечко.

«Завдяки партнерам зі Штатів, з Європи, стало можливим доставляти медикаменти тим, хто найбільше потребує. Загалом ми зібрали 2,8 млн гривень. Більшість коштів спрямовувались на те, щоб закупити медичні препарати, аптечки, бандажі тощо. Також чимала кількість коштів була спрямована на логістику, тобто потрібно було довезти все до госпіталів або людей, які потребують», - сказав він.

Харечко зазначив, що 31% зібраних коштів складали індивідуальні благодійні внески, а 69% - було отримано від різних міжнародних фондів.

«За 2022 рік ми здійснили 24 проєкти. Зокрема, отримували і задовольняли потреби госпіталей у Дніпрі, Миколаїві, Харкові. У нас був проект підтримки обладнанням пожежників. Крім того, одним із напрямків діяльності було надання вітамінів вагітним жінкам, малолітнім дітям», - підкреслив голова правління ГО «Спільноти Самодопомоги».

Громадська організація «Спільноти Самодопомоги» була офіційно зареєстрована 31 січня 2022 року для підтримки  госпіталей та захисників/захисниць України. Напрямками роботи організації є: надання медичної та гуманітарної підтримки госпіталям та армії України, боротьба в інформаційній війні проти російської дезінформації, надання психологам та провайдерам психосоціальної допомоги, необхідного навчання.

Як повідомлялося, у канадському місті Едмонтон на підтримку народу України у боротьбі проти російської агресії провели благодійний вечір з концертом та аукціоном для збору коштів на рахунок президентської ініціативи United24.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-