Гендиректор російської авіакомпанії отримав підозру за незаконні рейси до Криму

Гендиректор російської авіакомпанії отримав підозру за незаконні рейси до Криму

Укрінформ
Гендиректор російської авіакомпанії «Сибір» отримав підозру за організацію незаконних перельотів із росії до тимчасово окупованого Криму та в зворотному напрямку.

Про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополь, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії повідомила про підозру генеральному директору російської авіакомпанії. Його підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України до окупованого півострова Крим (ч. 3 ст. 332 ККУ)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний з 2014 року обіймав посаду генерального директора підсанкційної в Україні «авіакомпанії «Сибір».

Він організував злочинну схему, що полягала у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, з рф до тимчасово окупованого Криму та у зворотному напрямку.

Читайте також: Сприяв повномасштабному вторгненню: СБУ оголосила підозру керівнику залізниці рф

У прокуратурі зазначають, що регулярні рейси «Москва-Сімферополь-Москва» здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.

російська авіакомпанія під керівництвом підозрюваного з 2014 по 2019 роки здійснила щонайменше 1226 таких рейсів до закритого Україною аеропорту «Сімферополь», додали у прокуратурі.

Як повідомлялося, прокуратура Криму позивається проти російського підприємства «Севмаш», яке працює на російський флот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-