Українська розвідка прогнозує наступ росіян у Донецькій, Луганській областях та на Запоріжжі

Українська розвідка прогнозує наступ росіян у Донецькій, Луганській областях та на Запоріжжі

Укрінформ
Навесні та влітку 2023 року росія планує мобілізувати до війська від 300 до 500 тисяч осіб для забезпечення наступальних операцій на сході та півдні України. Наступ рф може бути у Донецькій та Луганській областях, а також на Запоріжжі.

Як передає Укрінформ з посиланням на ГУР, про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

“Важливими є вчасні дані про підходи резервів, оцінки стрімких змін потенціалу підрозділів противника. Наприклад, у січні 2023 року ми зафіксували, що росія планує мобілізувати до війська від 300 до 500 тисяч людей – для забезпечення проведення наступальних операцій на сході та півдні України навесні та влітку 2023 року. Відповідний наказ про мобілізацію 500 тисяч призовників у січні – це на додаток до 300 тисяч мобілізованих у жовтні 2022 року. І це ще одна очевидна ознака того, що кремль не має наміру припиняти війну. Ми визначили, що наступи військ рф можуть бути у Донецькій та Луганській областях, а також, можливо, на Запоріжжі. При цьому на Херсонщині та у Криму війська рф вестимуть оборону”, - зазначив Скібіцький.

Читайте також: Війська рф за добу обстріляли дев’ять областей України — зведення ОВА

Він наголосив, що нова хвиля мобілізації в росії триватиме до двох місяців, але реалізація планів знаходиться у прямій залежності як від оснащення російських резервістів, так і від рівня, якості і темпів західної військової підтримки українських захисників.

Представник ГУР МО нагадав, що високоточні удари Сил оборони України по скупченню російських військ, як це було в окупованій Макіївці, є потужним психологічним тиском на ворога.

Як повідомляв Укрінформ, 4 лютого Генштаб повідомив, що противник проводить перегрупування на окремих напрямках. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-