Посол України разом з міністром освіти Литви відвідали українські школи у Вільнюсі

Посол України разом з міністром освіти Литви відвідали українські школи у Вільнюсі

Фото
Укрінформ
Посол України в Литві Петро Бешта разом із міністром освіти, науки та спорту Литви пані Юргітою Шугждинєне, а також канцлером урядової організації Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Юліусом Лукосіусом відвідали українські школи у Вільнюсі.

Як передає Укрінформ, про це Петро Бешта повідомив у Фейсбуці.

«З початку повномасштабної війни проти України до Литви прибуло багато українських дітей, одним із головних завдань постало створення можливостей для продовження вимушено перерваного освітнього процесу українською мовою, за українськими програмами та забезпечення визнання документів в Україні по поверненню», – йдеться в дописі.

За повідомленням, на сьогодні у Вільнюсі успішно працюють «Міжнародна українська школа» Tarptautinė Ukrainos mokykla Міжнародна Українська школа, яка має відділення у Клайпеді, а також приватна школа із Харкова «Гравітація» Ukrainos mokykla "Gravitacija" Lietuvoje / Vilnius Atvykome iš Charkivo.

Наразі, за словами Бешти, в українських школах у Вільнюсі навчається 890 дітей. Навчальний процес у школах здійснюється відповідно до навчальних програм України та Литви з вивченням литовської мови.

«Безмежно вдячні Міністру освіти, науки та Литви пані Jurgita Šiugždinienė та Канцлеру Julius Lukošius, раднику Vytautas Vaitiekūnas, Литовському університету освітніх наук Vilniaus kolegija, а також Мерії м.Вільнюс за підтримку, сприяння та допомогу у заснуванні у Литві шкіл, які дають можливість українським дітям продовжити навчання рідною українською мовою», – подякував пан Посол.

Нагадаємо, українські діти, учні початкових шкіл «Міжнародної українською школи» й Освітній простір «Гравітація» отримали в Центральній бібліотеці Вільнюського міського управління українські книжки в рамках проєкту «Книжки вслід».

Фото: Petro Beshta / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-