СКУ закликав діаспору підтримати кампанію до річниці вторгнення росії в Україну

СКУ закликав діаспору підтримати кампанію до річниці вторгнення росії в Україну

Укрінформ
Світовий конгрес українців закликав світове українство спільно підтримати кампанію СКУ до 365 днів повномасштабного вторгнення росії та об’єднатися з Україною 24 лютого.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«24 лютого 2023 року – рік повномасштабного вторгнення росії в Україну у війні, що триває вже 9 років. кремль веде бойові дії, порушуючи всі можливі норми міжнародного права. Відважний український народ ціною своїх життів боронить не лише себе, а й увесь світ. Українці стримують божевільного агресора, який погрожує перетворити планету на ядерний попіл. Стримують завдяки вам», – наголосили у Конгресі.

СКУ закликав українців співпрацювати з посольствами, консульствами та духовними провідниками у своїх країнах, оскільки програма СКУ погоджена з Міністерством Закордонних Справ України, УГКЦ і Православною Церквою України.

СКУ закликає світове українство спільно підтримувати Україну та організувати всесвітню ходу зі свічками до 24-го лютого та підсвітити центральні будівлі синьо-жовтими кольорами.

Також залучити підтримку урядів країн – працювати з федеральними, державними (провінційними) та місцевими органами влади, щоб вони у підсумку:

  • Проголосили підтримку територіальної цілісності України; обов’язково підкресліть, що це стосується Криму та Донбасу
  • Вшанували десятки тисяч загиблих хвилиною мовчання
  • Підняли на своїх офіційних будівлях український прапор на весь тиждень
  • Оголосили про наступну допомогу Україні
  • Оголосили про подальшу допомогу для тимчасово переміщених осіб

Також СКУ закликав влаштовувати кінопокази й обговорення, щоб підвищувати обізнаність в українській спільноті, зокрема в молодіжних організаціях, культурних колективах, релігійних та інших спільнотах.

Усі матеріали кампанії доступні за посиланням.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців запросив долучитися до онлайн-дискусії «Що потрібно Україні для перемоги в 2023?» від СКУ та Євразійського центру Atlantic Council, яка відбудеться 14 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-