Зеленська: Тимчасові прихистки для українців мають бути зручними та доступними

Зеленська: Тимчасові прихистки для українців мають бути зручними та доступними

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська наголошує, що тимчасові прихистки, які приймають українців, мають бути зручними та доступними.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська написала у Телеграмі

За її словами, «вже майже рік як тимчасові прихистки стали для багатьох українців єдиним домом. Є ті, хто втратив дім чи роботу, чи і те, і інше. Є ті, хто не може орендувати власне житло, хто поки перебуває в скрутному становищі».

Як зауважила перша леді, «попри вік, стать чи стан здоров’я усі ми вразливі в екстрених ситуаціях. А ще у прихистках багато представників маломобільних груп населення: батьків з маленькими дітьми, людей з інвалідністю чи тимчасовими травмами, людей старшого віку».

Читайте також: Зеленська поділилася порадами, як допомогти людям із посттравматичним стресом

«Тож місце, що прийме і прихистить наших громадян, має бути максимально зручним, доступним. І ця доступність починається зі входу», - підкреслила Зеленська.

Вона нагадала, що «перший розділ Альбому безбар’єрних рішень, який дає рекомендації для доступних ганків та подвір’їв, має поради і для облаштування вхідних груп прихистків». Він поділяється на частини, що містять: універсальні рішення – ідеальний рецепт безбар’єрності для побудови з нуля; адаптивні – для облаштування вже наявних будівель; небезпечні – ті, які створюють бар’єри та часом навіть загрозу здоров’ю, пересуванню і комфортному проживанню.

Сам же альбом створений у межах ініціативи «Без бар’єрів». Проєкт реалізований громадською організацією «Безбар’єрність» спільно з Міністерством розвитку громад та територій України у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансування урядів Німеччини та Швейцарії. Розробник Альбому безбар’єрних рішень – урбан-бюро Big City Lab.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська взяла участь у діалозі зі студентами-архітекторами та представниками професійної спільноти, присвяченому комфортному й безбар’єрному майбутньому українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-