Колеги купили квартиру 5-річному сину лікарки Охматдиту, яку вбила російська ракета

Колеги купили квартиру 5-річному сину лікарки Охматдиту, яку вбила російська ракета

Укрінформ
Лікарі об’єдналися і купили квартиру 5-річному сину лікарки Охматдиту Оксани Леонтьєвої, яка загинула внаслідок ракетного обстрілу в центрі Києва 10 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написала співорганізаторка збору Ольга Канська.

«31 грудня ми з Антоном Резниковим виконали свою обіцянку і придбали квартиру Гриші. Ми придбали квартиру в Ірпені. В чудовому, цілому і теплому будинку. Ми змогли зібрати 28 тисяч, а квартиру придбали, що коштувала 30-ть! В ній все є, все, що потрібно для життя: гарний ремонт, меблі, техніка», - йдеться в пості.

За словами Канської, вона не знала Леонтьєву, яку вбила російська ракета в центрі Києва 10 жовтня 2022 року. Не знала її п’ятирічного сина, Гришу, який лишився сиротою. Не знала і Резникова, який написав їй і запропонував об’єднати збори і купити дитині квартиру.

«Я не знала більш ніж 80% людей, які донатили нам з Антоном на цю квартиру. Але я чітко знала одне: ми всі, кожен з нас, об’єднавшись, можемо стати комусь справжньою родиною», - розповідає Канська.

Читайте також: У Дніпрі постраждалі від ракетної атаки 14 січня отримають по 2 млн грн

Вони змогли об’єднати педіатричну, онкологічну і стоматологічну спільноти і всіх друзів для реалізації ідеї. «Величезне дякую всім, хто донатив, всім, хто абсолютно безкоштовно допомагав знайти квартиру, людей, оформити всі необхідні папери. Дякую всім вам, друзі!», - написала Канська.

До посту додано звіт про збір коштів, який виклав лікар Антон Резников.

Серія ракетних ударів з рф по Києву сталася 10 жовтня 2022 року о 8:00 ранку. За даними МВС, унаслідок шести влучань у Києві було травмовано щонайменше 47 людей та загинуло 5. Станом на наступний день було відомо про сімох загиблих та 49 поранених.

Серед загиблих, що опинилися в епіцентрі вибуху на перетині бульвару Тараса Шевченка та вул. Володимирської - полковник поліції Юрій Заскока та лікар-гематолог дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит Оксана Леонтьєва, яка працювала у відділенні трансплантації кісткового мозку, де рятувала дітей, хворих на рак крові. У жінки залишився 5-річний син Григорій, якого вона за кілька хвилин до трагедії завезла до дитячого садка. Дитина залишилася круглою сиротою. Його батько помер понад рік тому наслідок тромбозу судин.

Фото: Фейсбук Ольги Канської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-