На Черкащині замалювали червоною фарбою пам'ятник Пушкіну

На Черкащині замалювали червоною фарбою пам'ятник Пушкіну

Фото
Укрінформ
У Кам'янці Черкаської області невідомі вночі замалювали червоною фарбою пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор музею Пушкіна та Чайковського Олександр Мушта.

“Вночі Пушкіна замалювали червоною фарбою. Я вважаю, що пам'ятники Олександру Пушкіну й російським декабристам треба прибрати з центральної частини міста в парк на околиці. Зробити це цивілізовано, щоби їх не обливали фарбою. Обидва монументи — це пам'ятники російської імперської доби. Я пропонував це зробити ще в березні, бо очікував подібних учинків. Однак міська рада вирішила піти шляхом опитування городян. Мерія боїться, що в разі демонтажу сюди не поїдуть туристи. Я вважаю, що туристи приїздять подивитися на Тясминський каньйон, покататися човнами річкою, але аж ніяк не до Пушкіна”, - сказав Мушта.

Міський голова Кам'янки Володимир Тірон каже, що рішення про демонтаж ще немає. Це рішення ухвалюватимуть, порадившись із громадськістю.

Читайте також: МКІП просять розглянути питання про демонтаж пам'ятника Пушкіну в Києві

“Тут був маєток Давидових. Сюди їздив Пушкін і було Південне товариство декабристів. Якщо скульптури демонтувати, то туристів стане менше”, — вважає міський голова.

У Кам'янці окрім Пушкіна жив і творив композитор Петро Чайковський. У селі Тимошівка біля Кам'янки народився відомий польський композитор Кароль Шимановський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-