Прокуратура Євросоюзу готова розслідувати справи, пов’язані з обходом санкцій - генпрокурор ЄС

Прокуратура Євросоюзу готова розслідувати справи, пов’язані з обходом санкцій - генпрокурор ЄС

Укрінформ
Прокуратура Європейського Союзу (EPPO) готова розпочати боротьбу з тими, хто намагається обійти санкції, запроваджені проти рф.

Про це заявила генеральний прокурор ЄС Лаура Ковеші, повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

«Прокуратура Європейського Союзу, яка функціонує вже трохи більше року, здатна впоратися з порушниками санкцій. ЄС поступово рухається до визнання таких порушень кримінальним злочином і надання прокуратурі повноважень переслідувати порушників. Ми, безумовно, готові і можемо це зробити. Одним з імовірних злочинів, пов’язаних із порушенням санкцій, є контрабанда, і ми вже можемо це розслідувати», - сказала Ковеші.

Читайте також: Вучич запевнив, що Сербія реагує на спроби обійти санкції ЄС проти росії

За її словами, відомство могло б «почати вже сьогодні, якби мало правові інструменти».

Наразі ЄС заморозив близько 18,9 мільярда євро активів, що належать російським фізичним і юридичним особам, які потрапили під санкції після розв’язаної рф війни проти України.

Ковеші була однією з перших високопосадовців ЄС, хто відвідав Україну після російського вторгнення, та підписала угоду з українською стороною щодо обміну інформацією про ймовірні випадки шахрайства з фондами ЄС в Україні.

«Ми маємо досить міцний контакт з українським Офісом Генерального прокурора і з нетерпінням чекаємо розширення повноважень EPPO, щоб тісніше співпрацювати з колегами в Києві», - сказала генпрокурор ЄС.

Читайте також: Єврокомісія пропонує ввести кримінальну відповідальність за порушення санкцій ЄС

Як повідомлялося, наприкінці листопада Європейська рада одностайно ухвалила рішення додати до європейського переліку кримінальних злочинів будь-які дії, що сприяють порушенню або обходу обмежувальних заходів, запроваджених Євросоюзом проти третіх країн, установ або персон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-