Уряд Британії у разі продовження страйків може залучити військових для підтримання держслужб

Уряд Британії у разі продовження страйків може залучити військових для підтримання держслужб

Укрінформ
Голова правлячої Консервативної партії Надхім Захаві заявив у неділю, що уряд Великої Британії може залучити військових для забезпечення функціонування державних служб, якщо їхні працівники розпочнуть страйк.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Останнім часом Британію охопила хвиля масових протестів працівників ряду державних секторів, до яких нещодавно додалися страйки тисяч медсестер в Англії та працівників служб швидкої допомоги в Англії й Уельсі, невдоволених низькими зарплатами й поганими умовами праці.

Уряд країни неодноразово закликав працівників припинити страйки, посилаючись на відсутність можливостей виконати їхні вимоги підвищити зарплати, щоб покрити інфляцію.

«Наше повідомлення профспілкам полягає в тому, що зараз не час для страйків, зараз час для переговорів і спроб домовитися», - сказав Захаві.

Він додав, що за відсутності доброї волі з боку профспілок «уряду важливо мати плани на випадок непередбачуваних обставин».

«Ми розглядаємо можливість залучити військових, залучити спеціалізовані сили реагування... для підтримання функціонування важливих державних служб», - сказав очільник консерваторів, додавши, що військових, наприклад, можна залучити до керування каретами швидкої допомоги.

Читайте також: У Китаї намагаються придушити масові протести, викликані жорстким карантином — CNN

Захаві також нагадав, що зростання цін на енергоносії та двозначна інфляція в Британії стали наслідком вторгнення російського президента владіміра путіна в Україну і закликав працівників державного сектора «об’єднатися».

Як повідомлялося, уряд прем’єр-міністра Ріші Сунака, який перебуває при владі трохи більше місяця, зіткнувся з низкою проблем, включаючи ризики тривалої рецесії напередодні виборів, які, згідно з останніми опитуваннями громадської думки, консерватори програють.

Газета Sunday Times раніше припустила, що Сунак може поновити обмеження права на страйк для працівників державного сектора, включаючи систему охорони здоров’я, вчителів і пожежників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-