Надання допомоги Україні: у Конгресі США відкинули звинувачення у недостатньому контролі

Надання допомоги Україні: у Конгресі США відкинули звинувачення у недостатньому контролі

Укрінформ
Голова Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США Адам Сміт різко розкритикував твердження деяких американських політиків про нібито недостатній контроль за наданням американської допомоги Україні.

Як повідомляє Politico, про це він сказав напередодні у виступі на форумі національної оборони імені Рейгана, передає Укрінформ.

«По-перше, акцент на цьому є частиною російської пропаганди, всі ці історії про те, як нерозумно витрачаються гроші», - сказав Сміт під час дискусії.

«По-друге, Україна витрачає гроші дуже добре. Ось чому вони виграють», - наголосив конгресмен.

За його словами, твердження про те, що допомога Україні в розмірі десятків мільярдів доларів не контролюється належним чином, «зводить його з розуму».

Як ідеться в повідомленні, хоча окремі ультраправі законодавці закликають до скорочення допомоги Україні, більшість республіканців-конгресменів наполягають на продовженні підтримки Києва у війні з росією та необхідності посилення контролю за виділеними на ці потреби коштами.

«Так, нагляд за належним використанням коштів нам потрібен, але нам не потрібно це як виправдання, щоб не фінансувати допомогу Україні», - сказав Сміт.

Читайте також: У Конгресі США слабшає позиція республіканців, які виступали проти допомоги Україні – Гербст

Закиди з приводу недостатнього контролю за наданою Україні допомогою відкинули у своїх виступах і генеральні інспектори Пентагону, Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку, які заявили, що координують свою наглядову роботу щодо України.

У повідомленні зауважується, що Конгрес уже виділив близько 66 мільярдів доларів на екстрене фінансування військової, економічної та гуманітарної допомоги Україні, а також надав кошти Пентагону на поповнення запасів зброї, переданої ЗСУ, й наразі розглядає ще один запит від президента Джо Байдена на виділення 38 млрд дол. США для України.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня до Державного бюджету України надійшла частина гранту від США у розмірі 1,5 млрд дол., які буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги. Це перший транш грантових коштів з 4,5 млрд дол. США, які були надані Сполученими Штатами через Цільовий фонд Світового банку в межах проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-