Гарантії безпеки для світу стануть можливими після спецтрибуналу над воєнними злочинцями - Подоляк

Гарантії безпеки для світу стануть можливими після спецтрибуналу над воєнними злочинцями - Подоляк

Укрінформ
Гарантії безпеки для цивілізованого світу стануть можливі лише після спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це радник глави Офісу президента Михайло Подоляк написав у Твіттері.

“Цивілізованому світу потрібні «гарантії безпеки» від варварських намірів постпутінської рф… Вони стануть можливі лише після спецтрибуналу, засудження авторів війни та воєнних злочинців, накладення репарацій, а також після кривавого з’ясування в ru-елітах: «Хто ж винен?» - написав Подоляк.

Раніше Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наголосив на тому, що світ потребує гарантій безпеки від російської федерації, а не навпаки. Він нагадав про так званий Будапештський меморандум (гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї).

Читайте також: Макрон телефонуватиме Зеленському перед розмовою з путіним

Єдиною ж гарантією, на думку Данілова, є гуманізм європейської судової системи: після вироку в Гаазі не передбачена смертна кара.

Як повідомлялося, у виступі 3 грудня Президент Франції Еммануель Макрон заявив про необхідність дати росії гарантії безпеки. За його словами, Захід має подумати, як задовольнити потреби рф в гарантіях безпеки, якщо москва повернеться за стіл переговорів про припинення війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-