Данілов - про гарантії безпеки: Їх потребує світ від росії, а не навпаки

Данілов - про гарантії безпеки: Їх потребує світ від росії, а не навпаки

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наголошує, що це світ потребує гарантій безпеки від російської федерації, а не навпаки.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці у відповідь на твердження про нібито необхідність надати росії гарантії безпеки.

"Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнберга – підписання угоди з рф і рукостискання? Українська кров на руках путіна не завадить business as usual? Дивна логіка підкилимної дипломатії, час якої скінчився. Питання – гарантувати безпеку світу від т.зв. росії, а не навпаки", – заявив секретар РНБО.

У цьому контексті Данілов нагадав про так званий Будапештський меморандум (гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї). "Коли ти беззбройний, ти не становиш загрозу. Ми, на жаль, знаємо", – зазначив він.

Читайте також: росія хоче переговорів, щоб зменшити тиск на кремль і підготувати новий наступ - ISW

За словами секретаря РНБО, "денуклеаризована й демілітаризована т.зв. росія – краща гарантія миру для Європи та світу".

Єдиною ж гарантією, на думку Данілова, є гуманізм європейської судової системи: після вироку в Гаазі не передбачена смертна кара.

Як повідомлялося, у виступі 3 грудня Президент Франції Емманюель Макрон заявив про необхідність дати росії гарантії безпеки. За його словами, Захід має подумати, як задовольнити потреби рф в гарантіях безпеки, якщо москва повернеться за стіл переговорів про припинення війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-