росіяни за добу атакували вісім областей України — зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли восьми областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 4 грудня.

У Сумській області вночі ворог здійснив два обстріли прикордонних громад. Село Заруцьке Глухівської громади Шосткинського району було обстріляне з мінометів. У напрямку села Нововасилівка Зноб-Новгородської громади Шосткинського району зафіксовані поодинокі постріли зі стрілецької зброї. Інформація про постраждалих та руйнування цивільної інфраструктури уточнюється.

Вчора протягом дня росіяни обстрілювали Есманьську громаду, по одному із прикордонних сіл вдарили з мінометів. Внаслідок обстрілу пошкоджено майстерню підприємства та лінії електропередач.

У Запорізькій області минулої доби загарбники обстрілювали цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Новоолександрівка, Ольгівське, Дорожнянка, Новоданилівка, Білогір'я, Залізничне, Оріхів, Малі Щербаки, Степногірськ, Біленьке, Новопавлівка, Гуляйполе, Плавні, Кам'янське. Надійшло 25 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Детальна інформація уточнюється.

Читайте також: Евакуація з лівого берега: у Херсоні на три дні частково знімають заборону перетину Дніпра

Минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово захопленої території Запорізької області.

У Дніпропетровській області росіяни вночі обстрілювали щогодини із "Градів" та важкої артилерії Нікопольську, Марганецьку, Покровську та Червоногригорівську громади. Постраждалих немає.

У Червоногригорівській громаді пошкоджені п’ять приватних будинків, господарські споруди, гаражі та лінії електропередач. В інших громадах триває обстеження територій. Деталі уточнюються.

У Харківській області війська рф знову завдають артилерійських та ракетних ударів по Куп‘янському району. У Куп'янськ-Вузловому пошкоджено дорожнє покриття та залізнична інфраструктура. Вночі ракети С-300 пошкодили вікна та дахи у п’яти приватних домоволодіннях Шевченківської громади. Постраждалих немає. Пошкоджені лінії передач. Також вночі росіяни здійснили один ракетний обстріл смт Шевченкове.

росіяни протягом доби били по населених пунктах Вовчанської громади і прикордонних селах Харківського району, а також по Ізюмському району.

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога поблизу Площанки і Білогорівки. Із танків та різнокаліберної артилерії росіяни відкривали вогонь по вищеназваних населених пунктах, а також по Макіївці.

Читайте також: На Луганщині загарбники хочуть вивести з обігу гривню

У Донецькій області зранку агресори вели обстріли Авдіївки та населених пунктів Очеретинської громади.

Найгарячішими точками залишаються Бахмут, Авдіївка, Вугледар. Вони перебувають під постійними ворожими обстрілами.

Вчора вдень і ввечері росіяни здійснили кілька обстрілів Торецька, пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки.

Також росіяни завдали ракетного удару по Краматорську, поцілили у промислове підприємство. Жертв серед цивільних немає.

За минулу добу на Донеччині одна людина загинула і п'ятеро були поранені.

У Миколаївській області сьогодні вночі ворог здійснив мінометний обстріл акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Минулої доби ворожих обстрілів зазнав один із населених пунктів Куцурубської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області ворог продовжує обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій Збройних сил України та звільнених населених пунктів. росіяни не припиняють обстріли Херсона і передмістя.

Читайте також: росія хоче переговорів, щоб зменшити тиск на кремль і підготувати новий наступ - ISW

Загарбники вивезли всіх колаборантів з тимчасово захопленого міста Олешки, повідомляє Центр національного спротиву.

У всіх населених пунктах Каланчацької тергромади відбулася ротація військових рф. У Генічеській громаді росіяни продовжують тиснути на молодь, "програмують на пошану до рф".

У Херсоні відновлено електропостачання 75% міста. Оператори мобільного зв’язку відновили роботу 84 базових і трьох пересувних станцій на звільненій Херсонщині. Триває доставка гуманітарної допомоги.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-