Розконсервування зброї і психологічний тиск: Денисенко назвав можливу мету візиту шойгу до білорусі

Розконсервування зброї і психологічний тиск: Денисенко назвав можливу мету візиту шойгу до білорусі

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко вважає, що зустріч невизнаного президента республіки білорусь олександра лукашенка та міністра оборони росії сергія шойгу в мінську була потрібна задля того, щоб вкотре чинити психологічний тиск на Україну, а також велися переговори стосовно розконсервування білоруської зброї, яка потрібна росії для війни.

Таку думку він висловив в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

“Я думаю, тут два моменти. По-перше, це психологічна операція проти України, тому що будь-який подібний візит, звичайно, буде викликати і тривожність, і дуже багато психологічних речей на території України. З іншого боку, так, це підштовхування білорусів до відповідних дій з одного боку, а з іншого — напевно, все ж таки відбувалася розмова про все більшу розконсервацію росією білоруського озброєння, яке зараз законсервоване”, - сказав Денисенко.

За його словами, для росіян нині білорусь є одним із головним постачальників зброї. Тим не менш, пори те, що росія збільшує своє угрупування у білорусі, “ударного кулака” там ще немає. “Вони ще не готові до початку наступних дій на території України”, - додав експерт.

Читайте також: Ймовірність участі білоруської армії у війні проти України залишається низькою - ISW

Як повідомляв Укрінформ, 3 грудня міністр оборони росії сергій шойгу прибув у суботу до мінська на переговори з міністром оборони білорусі віктором хрєніним, а також зустрівся із лукашенком.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк відреагував на цю зустріч, зазначивши, що вона увійде до матеріалів звинувачення як розподіл злочинних ролей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-