Розвідка США: росія витрачає боєприпаси в Україні швидше, ніж може їх виробляти

Розвідка США: росія витрачає боєприпаси в Україні швидше, ніж може їх виробляти

Укрінформ
російські війська в Україні витрачають боєприпаси швидше, ніж оборонна промисловість країни здатна їх виробляти, заявила в суботу директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв’ю NBC News під час Форуму національної оборони ім. Рейгана в Сімі-Веллі, Каліфорнія.

росія використовує боєприпаси «досить швидко», що змушує Москву звертатися по допомогу до інших країн, включаючи Північну Корею, сказала вона.

Відповідаючи на запитання, як швидко рф витрачає боєприпаси, Гейнс сказала: «Я не думаю, що можу назвати точні цифри на цьому форумі. Але досить швидко. Маю на увазі, що насправді надзвичайно швидко. І на нашу думку, вони не здатні самостійно виробляти те, що витрачають на цьому етапі. Тому для них це буде складне завдання».

Читайте також: Частину ракет росія відправляє для ударів по Україні просто з конвеєра – розвідка

На форумі вона зазначила, що москва використовує високоточні боєприпаси навіть швидше, ніж звичайні снаряди.

Стосовно участі Північної Кореї, то за її словами, США спостерігають «певний рух, але на даному етапі він не був значним». Водночас розвідувальна спільнота продовжуватиме уважно стежити за цим питанням.

Вона зазначила, що дефіцит боєприпасів у росії є лише однією з низки проблем, з якими стикаються російські військові, згадавши також про проблеми з моральним духом та матеріально-технічним забезпеченням.

Читайте також: росіянам заборонили підганяти ешелони з технікою та боєприпасами близько до фронту – Громов

Темпи війни в Україні, схоже, сповільнюються з настанням зими, і обидві сторони намагатимуться перезавантажитися й перегрупуватися для продовження бойових дій навесні, вважає Гейнс. Водночас розвідувальні служби дещо скептично налаштовані щодо здатності російських військ достатньо підготуватися до відновлення боїв у березні, додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-