США переключилися з ядерної угоди з Іраном на стримування поставок зброї до росії

США переключилися з ядерної угоди з Іраном на стримування поставок зброї до росії

Укрінформ
США сконцентруються на поставках зброї з Ірану в росію та підтримці іранських протестувальників, а не на переговорах щодо відновлення міжнародної ядерної угоди, які зайшли в глухий кут.

Як передає Укрінформ, про це заявив у суботу Спецпредставник президента США з питань Ірану Роберт Меллі в інтерв’ю Bloomberg.

«Іран не зацікавлений в угоді, і ми зосереджені на інших речах, - зазначив він. - Прямо зараз ми можемо змінити ситуацію, намагаючись стримати й зірвати постачання зброї росії та підтримати фундаментальні прагнення іранського народу».

Читайте також: Канада посилила санкції проти Ірану за постачання дронів до росії

Іран нарощує діяльність зі збагачення урану і обмежує міжнародний моніторинг. На засіданні Міжнародного агентства з атомної енергії у листопаді його засудили за перешкоджання зусиллям щодо дослідження частинок урану, виявлених на кількох незадекларованих об'єктах. Іран вимагає припинення розслідування МАГАТЕ в рамках відновлення ядерної угоди, що є умовою, яку Меллі та союзники США відкидають.

«Який у цьому чому сенс? - сказав він. - Чому ми повинні зосереджуватися на цьому, якщо Іран висуває вимоги, які є неприйнятними? На цей момент ми не збираємося фокусувати зусилля на ядерній угоді, бо не можемо постійно повертатися до цього питання, аби нас розігрували».

Читайте також: Пентагон оцінив кількість безпілотників, переданих Іраном росії

Хоча контакти між офіційними особами Європейського Союзу та Ірану тривають і переговори формально не припинені, з кінця серпня їх не було, зазначив Меллі.

За його словами, зараз США мають на меті «зірвати, затримати, стримати й піддати санкціям» поставки зброї з Ірану в росію. Надання ракет чи допомога в будівництві військових виробничих потужностей у росії означало «перейти нові межі», додав він.

Читайте також: Племінницю верховного лідера Ірану арештували після призову розірвати відносини з Тегераном

Як повідомлялося, Іран постачав росії безпілотники, а також мав намір надати ракети й відкрити виробництво дронів на території рф. У листопаді з іранським керівництвом зустрічався секретар ради безпеки росії микола патрушев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-