Україна працює зі США над новими санкціями проти росії – Маркарова

Україна працює зі США над новими санкціями проти росії – Маркарова

Укрінформ
Українська держава безпосередньо взаємодіє зі Сполученими Штатами Америки, а також іншими країнами для того, щоби проти росії були введені нові ефективні санкції на тлі її ракетних атак по українських містах.

Про це розповіла в ексклюзивному коментарі Укрінформу в Вашингтоні посол України в США Оксана Маркарова.

«Ми, безумовно, надаємо всю інформацію, працюємо з партнерами для того, щоби санкції (проти рф – ред.) постійно розширювалися», - зауважила пані посол у відповідь на запитання, чи відбувається взаємодія із владою США для того, щоб посилити санкційне стримування ракетного терору рф.

Читайте також: Британія запровадила санкції проти 22 російських чиновників

Дипломат підкреслила, що робота проводиться як щодо російських банків, так і інших юридичних та фізичних осіб в рф, а також компаній та організацій, які надавали допомогу росіянам у останніх атаках.

У цьому контексті Маркарова нагадала, що впродовж останніх тижнів були запроваджені обмеження проти Ірану, а також країн і компаній, причетних до виробництва бойових дронів, переданих росіянам.

Читайте також: Україна розраховує, що у новому пакеті санкцій банки рф повністю відключать від SWIFT - Шмигаль

Вона підкреслила, що іноді обмеження вдається вводити швидше, іноді це займає більше часу, «оскільки ми прагнемо, щоби ці санкції мали реальний вплив, і жодні суди не могли скасовувати ці обмеження».

Маркарова наголосила, що напрямок міжнародного санкційного тиску на рф є дуже важливим у зусиллях України на зовнішньополітичному фронті.

«Ми не припиняли роботу над ним. Наша точка зору – росія має бути максимально ізольована, і санкції повинні бути розширені, і ми, безумовно, працюємо над новими пакетами», - зауважила посол України в США.

Читайте також: Швейцарія заморозила російські активи на €7,2 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки України встановило, що росія вже використовує свій ракетний стратегічний запас, а частину ракет для ударів по Україні відправляє прямо із заводу. Водночас санкції та інші експортні обмеження суттєво ускладнюють процес виробництва росією сучасних озброєнь та боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-