Литва і Латвія відмовили у в’їзді понад тисячі громадян рф

Литва і Латвія відмовили у в’їзді понад тисячі громадян рф

Укрінформ
Литва і Латвія з вересня заборонили в’їзд на свою територію понад тисячі росіян.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Польське радіо.

Як нагадує видання, восени країни Балтії та Польща запровадили заборону на в'їзд для громадян росії, які мають короткострокові шенгенські візи, видані з туристичною метою та для відпочинку.

«У прикордонній службі Литви повідомили, що з 19 вересня вона не пропустила 709 росіян, які не дотримувалися нових правил в'їзду. Також прикордонники анулювали 29 віз», – йдеться у повідомленні.

При цьому переважна більшість належала до людей, які подали документи на роботу в Литві, але зрештою не з’явилися. Повідомляється також, що порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість громадян росії, які в’їхали в країну, з вересня зросла майже вдвічі.

Як зазначається, в Латвії кількість росіян, які намагаються потрапити в цю країну, зменшилася майже на 40%. Латвійські прикордонники заявили, що з вересня відмовили у в'їзді понад 400 громадянам росії.

Заборону на в'їзд для російських туристів запровадили після початку повномасштабної війни в Україні. Це пов’язано із забезпеченням національної безпеки та моральними питаннями у зв’язку з агресією росії проти України. Обмеження не включають візити з гуманітарною метою та в'їзд політично переслідуваних осіб.

Читайте також: Фінансові «партнери» рф відмовляються від платіжної системи «Мир» - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн ЄС під час неформальної зустрічі у Празі 31 серпня дійшли політичної згоди про повне призупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС і росією у зв’язку із жорстокою та неспровокованою агресією кремля проти України. Крім того, міністри прийняли рішення не визнавати російські паспорти, що були видані на тимчасово окупованих територіях України.

9 вересня Рада Європейського Союзу затвердила повне призупинення угоди про спрощений візовий режим з росією.

13 вересня керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що 9 країн (Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди) більше не приймають від росіян документи на оформлення туристичних віз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-