Естонія підписала договір зі США на закупівлю HIMARS

Естонія підписала договір зі США на закупівлю HIMARS

Укрінформ
Естонія підписала договір про закупівлю у США реактивних систем залпового вогню HIMARS виробництва компанії Lockheed Martin.

Як повідомляє естонська телерадіокомпанія Eesti Rahvusringhääling, відповідна угода укладена між Державним центром оборонних інвестицій Естонії (RKIK) та американським агентством зі співробітництва в галузі оборони й безпеки (DSCA), передає Укрінформ.

Зазначається, що загальна вартість контракту становить понад 200 мільйонів доларів, що стане найбільшим оборонним контрактом в історія Естонії.

«У рамках договору, крім реактивних систем залпового вогню, Естонія також придбає боєприпаси та засоби зв’язку. Також угода включає вирішення питань, пов’язаних з навчанням і логістикою. Зокрема, пакет включає різні типи ракет із дальністю ураження від 70 до 300 кілометрів» , – сказав голова відділу озброєнь RKIK Раміль Ліпп.

«Реактивні системи залпового вогню HIMARS - це новий і важливий крок у розвитку обороноздатності Естонії, який дає можливість завдавати значного ураження противнику ще до того, як він вступить у зіткнення з нашими піхотними частинами. Йдеться про стандартну систему НАТО, яка сприяє всебічній співпраці з іншими союзниками Альянсу», - зазначив представник Генерального штабу Сил оборони Естонії підполковник Каарел Мяесалу.

Читайте також: Пентагон уклав мільярдний контракт на виробництво систем NASAMS для України

Як повідомлялося, Латвія та Литва також мають намір придбати у США реактивні системи залпового вогню HIMARS. Перші постачання очікуються у 2024 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-