Оперативна та гуманітарна ситуація в Мелітополі

Оперативна та гуманітарна ситуація в Мелітополі

Укрінформ
2 грудня, 12:30  - брифінг на тему: «Оперативна та гуманітарна ситуація в Мелітополі».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Іван Федоров - міський голова Мелітополя (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

російські загарбники заблокували Мелітополь

Окупанти повністю заблокували Мелітополь. Перевіряють людей, імовірно, шукаючи партизанів. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Кілька годин тому місто було повністю заблоковано окупантами. В деяких районах міста вони проводять фільтрацію. На центральних вулицях розмістили по декілька блокпостів і обшукують усіх проїжджих. Місто заблоковано на в'їзд та виїзд", - сказав він.

Федоров припустив, що фільтрацію проводять через те, що тиждень, який минає, був дуже "некомфортний" для окупантів.

"Кожного дня постійно у рашистів щось вибухає. Наприклад, в Якимівці на їх базі були знищені десятки рашистів та техніка. Вони починають терор у прикордонних місцях. Наприклад, Пологи, Михайлівка. Вчора вивозили поранених та перевозили до Маріуполя", - поінформував він.

Окупанти також проводять перепис населення. За словами Федорова, говорити про те, що вони виходять з якогось населеного пункту в Запорізькій області, поки зарано.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на міського голову Мелітополя Івана Федорова, в селі Терпіння Мелітопольського району стався вибух. Загарбники десятками везуть "двохсотих" і "трьохсотих" в міську лікарню.

росіяни не випускають із захоплених територій Запорізької області чоловіків призовного віку

Упродовж останніх тижнів російські військові на блокпостах не випускають з тимчасово захоплених територій Запорізької області чоловіків призовного віку.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Виїхати з Мелітополя та району можуть не більше 10 людей на день. Мова не йде про чоловіків призовного віку. Вже більш ніж тиждень окупанти не випускають чоловіків, які не мають військового квитка, де стоїть позначка, що вони не придатні до служби в армії", - повідомив він.

Міський голова зазначив, що загарбники мотивують це тим, що чоловіки, які виїдуть на підконтрольну Україні територію, будуть мобілізовані.

"Але насправді вони проводять мобілізацію у себе і з окупованих територій вони саме через це не випускають наших мешканців", - додав Федоров.

Він також зазначив, що в одному з курортних селищ Мелітопольського району загарбники формують казарми на території санаторіїв. Кількість окупаційних військ там збільшується. Мова йде про тисячі одиниць військової техніки та десятки тисяч солдат, підсумував Федоров.

Як повідомлялося, у тимчасово захопленому Мелітополі колаборанти та загарбники шукають партизан та навіть оголосили винагороду - 500 тисяч рублів.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-