Туреччина планує збільшити військову присутність на півночі Кіпру

Туреччина планує збільшити військову присутність на півночі Кіпру

Укрінформ
Туреччина має намір збільшити військову присутність на півночі Кіпру, зокрема у відповідь на скасування США ембарго на постачання зброї на грецьку частину острова.

Про це сказав Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

«Ми надішлемо туди (у т.зв. Турецьку Республіку Північного Кіпру - ред.) більше сил, щоб захистити турків-кіпріотів, і ми задовольнимо їхню потребу у зброї», - сказав Чавушоглу на зустрічі зі студентами в університеті Памуккале.

Читайте також: У міноборони Туреччини задоволені роботою зернових коридорів

За його словами, Туреччина не відступить від своєї позиції по захисту власних інтересів на Кіпрі, а також в Егейському та Середземному морях.

Також очільник МЗС Туреччини розкритикував дії Вашингтона з ембарго на постачання зброї на острів та передав зміст нещодавньої розмови з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

«Допоможіть фінансово. Їм це подобається. Їм це теж потрібно. Чому ви даєте зброю? Проти кого ви даєте цю зброю?», - розповів міністр про суть розмови з американським колегою.

Читайте також: Сенат США ухвалив фінансовий законопроєкт з $12 мільярдами для України

Як повідомляв Укрінформ, днями Туреччина викликала до МЗС посла Греції та висловила протест у зв'язку з розміщенням бронетехніки на грецьких островах Лесбос і Самос, що було зафіксовано безпілотниками.

Раніше Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Греція «заплатить високу ціну», якщо провокуватиме турецьких військових. Своєю чергою Греція надіслала листи до НАТО та ООН, в яких поскаржилася на «запальні» заяви Ердогана і просила ці організації засудити поведінку Анкари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-