У Польщі вважають, що за псевдореферендуми має йти посилення санкцій проти рф - посол Зварич

У Польщі вважають, що за псевдореферендуми має йти посилення санкцій проти рф - посол Зварич

Укрінформ
У Польщі вважають, що наслідком псевдореферендумів має бути посилення санкцій проти росії та збільшення військової допомоги Києву.

Про це за результатами зустрічі з маршалком Сейму Польщі Елжбєтою Вітек у коментарі Укрінформу повідомив посол України в Польщі Василь Зварич.

“У Польщі переконані, що світ не визнає результатів цих псевдореферендумів, а єдиним наслідком цих псевдореферендумів має стати посилення санкцій проти росії та збільшення військової допомоги для України”, - повідомив Зварич.

Читайте також: Новий пакет санкцій ЄС не відповідає масштабам ескалації путіна - Кулеба

Як підкреслив український дипломат, зустріч із Вітек підтвердила високий рівень підтримки з боку Польщі і польського парламенту України і боротьби Києва з агресором.

“Польща продовжить надавати нам підтримку, аби наблизити цим українську перемогу над російським агресором”,- наголосив Зварич.

Читайте також: Cейм Польщі засудив псевдореферендуми і закликав ЄС не видавати візи росіянам

Він повідомив, що попросив маршалка Сейму сприяти у збільшенні обсягів гуманітарної допомоги для забезпечення зимових потреб України. За його словами, Вітек пообіцяла переконувати парламентарів з інших країн Європи щодо збільшення обсягів гуманітарної допомоги Україні.

“Ми домовилися, що оновлений детальний перелік наших потреб ми передамо до Сейму, і Польща лобіюватиме важливу для України гуманітарну допомогу, зокрема і для потреб ЗСУ”,- зазначив Зварич.

Читайте також: Польща готова прийняти на лікування щонайменше 1 тисячу українських військових

Посол також повідомив, що звернувся до маршалка Вітек з проханням, аби Польща визнала росію країною-спонсором тероризму. Своєю чергою, вона назвала це питання важливим, підкресливши, що його має підтримати якомога більше країн. Вітек, пообіцяла, що обговорюватиме це питання зі спікерами парламентів інших країн світу, аби якомога більше країн погодилися з цією позицією.

Читайте також: Зеленський і Дуда обговорили реакцію світу на дії росії

Зварич також повідомив, що на запрошення Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, маршалок Сейму підтвердила свою участь у парламентському саміті Кримської платформи, який відбудеться 25 жовтня у Загребі.

Як відомо, з 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-