У Франції мітингували проти пенсійної реформи та за підвищення зарплат

У Франції мітингували проти пенсійної реформи та за підвищення зарплат

Укрінформ
29 вересня у Франції на заклик профспілок CGT, FSU, Solidaires і молодіжних організацій пройшли демонстрації проти пенсійної реформи та за підвищення зарплат.

Як повідомляє Le Figaro, CGT (Генеральна конфедерація праці) стверджує, що у четвер міжпрофесійну мобілізацію підтримали понад 250 000 учасників майже на 200 демонстраціях, передає Укрінформ.

Близько 40 000 демонстрантів, за словами організаторів, пройшли маршем у Парижі із закликом: “Підвищення зарплат, соціальних мінімумів, стипендій і пенсій - необхідно діяти терміново!”. Генеральний секретар CGT Філіп Мартінес висунув “перше попередження уряду та роботодавцям, щоб переговори про заробітну плату почалися швидше”. У демонстрації взяли участь кілька політиків лівих сил, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Тбілісі на акції протесту спалили портрети путіна та лукашенка

З самого ранку кілька тисяч людей (4300 за даними поліції) вийшли на демонстрацію в Марселі в присутності лідера радикально лівих сил Жана-Люка Меланшона.

У Нанті демонстрантів було від 3200 (дані поліції) до 4500 (дані CGT), у Безансоні - 770, понад 2000 - у Тулузі, кілька сотень у Страсбурзі, 500 у Белфорті (поліція), від 1600 (поліція) до 3500 (CGT) у Кані, від 3500 (поліція) до 8500 (профспілки) у Гаврі та від 1870 (поліція) до 3500 (CGT) у Руані.

Читайте також: У москві активістів катували за антивоєнні виступи та підтримку України

Прем’єр-міністр Елізабет Борн оголосила у четвер, що уряд розпочне новий раунд консультацій з метою ухвалення пенсійного законопроєкту “до зими”, що дозволить влітку 2023 року набрати чинності реформі, яка передбачає поступове підвищення пенсійного віку до 65 років у 2031 році.

Як повідомляв Укрінформ, на 29 вересня французькими профспілками було оголошено проведення страйку проти пенсійної реформи та за збільшення заробітних плат.

Фото: LE MONDE 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-