Данілов: Більшість мобілізованих у рф – представники мусульманського світу

Данілов: Більшість мобілізованих у рф – представники мусульманського світу

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов, говорячи про мобілізацію у рф, зазначив, що більшість мобілізованих там – це є представники мусульманського світу.

Про це секретар РНБО України заявив у ефірі програми «Говорить великий Львів», передає кореспондент Укрінформу.

«Те, що стосується наразі мобілізації на території рф, то можу сказати, що там наразі більшість мобілізованих – це є представники мусульманського світу. Так сталося, що вони народжувалися на території рф, особливо у Татарстані, Дагестані, вищих мусульманських спільнотах, і так сталося, що там багато дітей. І ми наразі маємо певну статистику, з яких регіонів вони їх врешті-решт набирають», - сказав Данілов.

Читайте також: У Генштабі не виключають ескалації на фронті вже найближчим часом

Секретар РНБО впевнений, що рано чи пізно це закінчиться повною катастрофою для рф, і для цього треба просто ще трохи почекати.

«Повірте, як тільки вони почнуть отримувати труни з нашої території – це вже будуть загиблі, не ті які були до цього часу, умовні контрактники – це люди, яких призвав безпосередньо путін нібито захищати рф – від кого захищати, незрозуміло – бо ми ж на їхню територію не нападали. Ми знаходимося на території нашої країни, ми захищаємо її», - уточнив чиновник.

Читайте також: Захищайте свою свободу на вулицях і площах: Зеленський звернувся до корінних народів рф

За його словами, саме росіяни є нападниками на нашу країну.

«Ми свідомі того, що вся ця армія рф лишиться або там, сюди не дійде, або вони будуть утилізовані, як це бездоганно роблять ЗСУ нашої країни, за що їм велика дяка», - поінформував Данілов.

Окремо, говорячи про цю «часткову мобілізацію» у рф, він заявив, що часткової мобілізації бути не може: «це як часткова вагітність – це просто неможливо».

«рф оголосила мобілізацію власного населення, і не для захисту, а для нападу на нашу країну. Це зовсім інші речі», - уточнив він.

Читайте також: У росії вже мобілізували понад 100 тисяч осіб – Генштаб

Говорячи про те, чим українці відрізняються від росіян, Данілов уточнив, що ми відрізняємося від росіян нашим духом, нашою українською спільнотою, яка є на теренах нашої держави.

«Там ніхто вам не віддасть своє авто, ніхто не буде годувати своїх військових, не буде волонтерського руху – там цього просто не може бути, тому що воно там є абсолютно неприроднім», - сказав він.

Читайте також: У Криму до армії росії мобілізували 2000 колишніх українських військових — Чубаров

Як повідомлялося, 21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, після чого активісти та опозиціонери почали закликати влаштовувати акції протесту. Заходи з реалізації указу розпочалися з 21 вересня.

Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів. Генштаб ЗСУ поінформував у четвер, що в рф наразі мобілізували до армії вже понад 100 тисяч росіян із заявлених раніше 300 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-