Не потрібно використовувати слово «референдум» щодо цього шоу - Данілов

Не потрібно використовувати слово «референдум» щодо цього шоу - Данілов

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов, говорячи про псевдовибори на тимчасово захоплених рф територіях, висловив думку, що щодо цього не потрібно використовувати слово «референдуми», навіть у словослолученні «так звані референдуми».

Про це секретар РНБО заявив у ефірі програми «Говорить великий Львів», передає кореспондент Укрінформу.

«Єдине, щодо чого хотів би сказати, - що ми використовуємо словосполучення «референдум», підіграваючи у такий спосіб (рф – ред.). І навіть (у словосполученні – ред.) «так званий (референдум – ред.)»… Відбувається шоу, яке робить рф, і ми чомусь маємо називати «так званий» або по іншому використовуємо це слово», - сказав він.

Секретар РНБО уточнив, що проводити на території України референдум має право тільки ЦВК нашої країни, а решта осіб – це все люди, які не мають ніякого відношення до нашої держави і взагалі не можуть проводити на території України будь-яких дій.

«Це заборонено нашою Конституцією, заборонено нашим законодавством… І ті «парубки», які там стояли – яке вони відношення взагалі мають до нашої країни? Де ви там бачите українців? Це громадяни рф, всі з російськими паспортами. Це просто неприпустимі речі у цивілізованому світі. Уявляєте собі, що завтра чи інша країна каже, що вони будуть проводити референдум на території суміжної країни, і ці референдуми мають всі визнати, і так воно буде йти? Це просто театр абсурду», - поінформував Данілов.

Читайте також: Ядерна зброя, розміщена у рф, небезпечна для неї самої – Данілов

Окремо, відповідаючи на питання щодо того, що президент рф володимир путін 30 вересня має намір підписати договір про приєднання захоплених росією територій до складу рф, секретар РНБО уточнив, що Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю збирає засідання РНБО.

«І якщо не дай боже, будуть прийняті ті чи інші рішення (на кшталт підписання цього договору – ред.)– відповідь нашої країни буде миттєвою», - запевнив чиновник.

Як повідомлялося, прессекретар путіна дмитро пєсков заявив, що путін 30 вересня у Кремлі оголосить про приєднання до рф нових територій, і що, зокрема, йдеться і про захоплені росією частини України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-