Ядерна зброя, розміщена у рф, небезпечна для неї самої – Данілов

Ядерна зброя, розміщена у рф, небезпечна для неї самої – Данілов

Укрінформ
Ядерна зброя, яку має російська федерація, небезпечна для неї самої – стан цих арсеналів може бути вкрай небезпечним для тих, хто буде натискати на «ядерну кнопку».

Про це секретар РНБО України Олексій Данілов заявив у ефірі програми «Говорить великий Львів», передає кореспондент Укрінформу.

«Ті арсенали, які є у рф, щодо ядерної зброї, то вони, перш за все, є небезпечні безпосередньо і для самої рф, оскільки стан цих арсеналів може бути вкрай небезпечним для тих, хто буде нажимати ту кнопку. Бо вона (ядерна зброя – ред.), може там, де є, і залишитися, але вже у зовсім іншому вигляді», - сказав він.

Читайте також: У разі застосування росією ядерної зброї відповідь світу буде миттєвою і радикальною - Данілов

Секретар РНБО України зазначив, що коли президент рф казав і лякав, що там буде якась роза вітрів кудись повертатися, все це може там і лишитися, «та роза може лишитися у тих містах рф, де наразі розміщена ця ядерна зброя».

Говорячи про імовірність застосування рф стратегічної ядерної зброї, він уточнив, що це взагалі буде виходити за межі якогось розуміння.

«І тоді вже реакція світу, тоді вже взагалі всі процеси у світі, які будуть відбуватися, можуть виходити з-під контролю, і я точно розумію, що ніхто путіну цього допустити не може», - заявив Данілов.

Читайте також: Данілов: путін щодня тисне на лукашенка, щоб той розпочав агресію з боку білорусі

Окремо він зазначив, говорячи про минуле, що «якби у 2008 році, звичайно, нас не зрадили б, ті, хто зрадив, і нам би надали ПДЧ – щодо того, що стосується членства до НАТО, то може, наразі ми мали б іншу ситуацію».

«Але вже сталося, як сталося. І наразі Богу дякувати, норми НАТО – це є наші норми Конституції, яку вже, я більш ніж впевнений, ніхто звідти прибрати не у змозі. І рано і чи пізно, - ми будемо членами Альянсу і відповідно, будемо під захистом цієї «парасольки», скажімо так, під захистом тих країн, які є абсолютно відповідальними», - заявив він.

Читайте також: У НАТО на тлі мобілізації в рф запевнили у подальшій підтримці ЗСУ - Залужний

Як повідомляв Укрінформ, директор Євразійського центру Atlantic Council, колишній посол США в Україні Джон Гербст заявив, що наразі ядерна зброя може бути єдиною картою президента рф володимира путіна, а світ має тверезо ставитися до погроз рф щодо ядерного удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-